קציצות עוף ופירה רכות וטעימות
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות עוף ופירה רכות וטעימות

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ- 20 קציצות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אני לא חושבת שיש מילה שמשדרת אוכל של בית ואהבה כמו המילה "קציצות". רק עצם המחשבה על קציצה חמימה וטעימה כבר יכולה לעשות אותי רעבה, ובמיוחד כשהיא קשורה לפירה שמגישים לצדה.

בעצם, למה בצד אם אפשר ביחד? קציצתנו הפעם תהיה מורכבת מחזה עוף טחון ובתוספת של פירה שיהפוך אותה לרכה ואוורירית במיוחד, ובעיקר לכזו שאף אחד לא יוכל לסרב לה.

החל מהקטנטנים במיוחד שרק מתחילים ללעוס אוכל מוצק, וכלה במבוגרים כולל אחת ספציפית שזללה אותן בעמידה עד שכמעט לא השאירה קציצות לצילום...

אז מה צריך שיהיה בבית?

500 גרם חזה עוף טחון
2 תפוחי אדמה בגודל בינוני
1 בצל קטן קצוץ
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
1 ביצה
1 כף שמן
2 כפות פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל
שמן קנולה לטיגון

מכינים בקלי קלות:

  1. קולפים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומבשלים במים עד לריכוך.
  2. מסננים.
  3. מועכים את תפוחי האדמה לפירה.
  4. מכניסים לקערה גדולה את חזה העוף הטחון, הפירה, הבצל והפטרוזיליה הקצוצים, הביצה, כף השמן ופירורי הלחם, ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל.
  5. לשים בידיים לתערובת אחידה.
  6. יוצרים כדורים קטנים ונותנים מעיכה קטנה לכל כדור כך שהוא יהפוך לפחוס מעט.
  7. מחממים במחבת עמוקה ורחבה שמן בגובה של 2 ס"מ.
  8. מטגנים על להבה בינונית את הקציצות מצד אחד עד להזהבה.
  9. הופכים את הקציצות לצד השני וממשיכים לטגן עד שמזהיב גם הוא.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס