דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות כרובית נפלאות עם קינואה וטופו

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 20 קציצות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם אתם מאוהבי הכרובית, הקציצות הללו יהיו מושלמות עבורכם! בבית אמי יום טיגון כרוביות היה הופך לחגיגה כשאת פירורי הכרובית שהיו נשארים בקערה הייתה אוספת בקפדנות, מוסיפה להם ביצה ופירורי לחם והופכת אותם לדבר היחידי שרצינו לאכול באותו יום.

שנים אחרי, החלטתי שהגיע הזמן לתת לקציצות הכרובית את הכבוד המגיע להן ולהכין אותן באופן מיוחד ולא משאריות. ואם כבר, אז ננצל את ההזדמנות כדי לשדרג אותן כך שתקבלנה טאץ' בריאותי עם תוספת של קינואה וטופו ותהפוכנה לאחר טיגון קצר במעט שמן, לא רק לטבעוניות אלא גם לארוחה טעימה ומשביעה.

הטופו שבמתכון, מעבר לכך שיהפוך את הקציצות לפרווה, עם טעמו הניטרלי, שמקבל את טעם הכרובית, עשיר בחלבון ובערכים תזונתיים וכן דל בקלוריות, מה שהופך את המנה הזו לא רק לבריאה אלא גם לדיאטטית באופן יחסי, והכי חשוב טעימה בצורה יוצאת מן הרגיל!

קציצות כרובית ליד טופו וקינואה וירקות

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 כרובית
1/2 כוס קינואה לא מבושלת
200 גרם טופו רך
2 כפות טחינה גולמית 
2 כפות פירורי לחם
2 כפות קמח
1 שן שום כתושה
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח
מעט שמן לטיגון

טופו מגורד

מכינים בקלי קלות:

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים ומבשלים במים עד לריכוך.
  2. מסננים, מועכים לפירה, ומעבירים לקערה.
  3. מכניסים את הקינואה לסיר עם כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 10 דקות.
    קציצות כרובית בצלחת
  4. מוסיפים את הקינואה המבושלת לקערה עם הכרובית המעוכה.
  5. מגרדים את הטופו בפומפייה דקה ומוסיפים לקערה.
  6. מוסיפים את שאר החומרים, ומערבבים היטב.
  7. מחממים מעט שמן במחבת, יוצרים קציצות ומטגנים עד להזהבה משני הצדדים בצורה שמתחילים באש גבוהה, ולאחר שצד אחד מזהיב, מנמיכים והופכים לצד השנה.
  8. מניחים על נייר סופג, וזוללים!

קציצות כרובית בצלחת

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

לא בנויים לקשר? קבלו טיפ

מוצרי "סירוק קל" – לא לילדים בלבד

נכון שהם ממוקמים במדפי המוצרים לילדים, אבל למרבה הצער קשרים בשיער הם לא תופעה ייחודית לילדים. המוצרים להתרת קשרים מכילים רכיבים מרככים ומרכיבי לחות מזינים, והם עובדים כמו קסם.