קציצות דגים ברוטב תרד לימון חמצמץ וגרגרי חומוס - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קציצות דגים ברוטב תרד חמצמץ וגרגרי חומוס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קציצות דגים ברוטב צהוב עם לימון ותרד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: כ-20 קציצות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אליפות! זה שם הקיצור של המנה הזו. קציצות דגים רכות ועסיסיות שמכינים מפילה של דג נסיכה קפוא או כל פילה אחר, לבחירתכם, בתוספת של עשבי תיבול, ואשר מתבשלות להנאתן ברוטב עלי תרד חמצמץ וגרגרי חומוס נימוחים.

פשוט אחת המנות הקלות והטעימות שהכנתי לאחרונה, שמתאימה גם כארוחת צהרים מהירה וקצת שונה, וגם תסגור יופי של פינה כמנה ראשונה או עיקרית בליל הסדר.

בזמן שהקציצות מתבשלות, אתם מוזמנים להעמיד סיר אורז ליד, צקו עליו מן הרוטב החמצמץ והטעים, וסגרתם לעצמכם פינה עם מרכיבים שאפשר לשמור במקרר ולהכין מתי שמתחשק.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הקציצות:

1 קילו פילה דג נסיכה קפוא
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 שיני שום קלופות
1 כפית פפריקה
מעט שמן לטיגון

עבור הרוטב:

400 גרם עלי תרד שטופים
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים (אפשר קפואים)
½ כוס מיץ לימון
3 כוסות מי ברז
1 כף אבקת מרק בצל
2 שיני שום כתושות
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם
2 כפות שמן לטיגון (אפשר גם שמן זית)

מכינים את הקציצות:

  1. חותכים את פילה הדג לחתיכות גדולות ומכניסים למעבד מזון עם להב פלדה.
  2. מסירים את גבעולי הפטרוזיליה והכוסברה ומוסיפים לקערת המעבד.
  3. מוסיפים את שיני השום ואת הפפריקה.
  4. טוחנים הכל יחד לתערובת אחידה.
  5. יוצרים קציצות קטנות ומניחים בצד למנוחה של חצי שעה.
  6. מחממים בסוטאז' מעט שמן, ומטגנים את הקציצות עד להזהבה משני הצדדים.
  7. מנקים את הסוטאז' ועוברים לשלב הבא.

מכינים את הרוטב:

  1. מחממים בסוטאז' את שתי כפות השמן, ומטגנים את עלי התרד עד שהם מתרככים.
  2. מוסיפים את גרגרי החומוס, המים, מיץ הלימון, מרק הבצל, השום והתבלינים.
  3. מביאים לרתיחה.
  4. מניחים את הקציצות המטוגנות בתוך הרוטב.
  5. מביאים שוב לרתיחה, מכסים במכסה, ומבשלים חצי שעה על אש בינונית.

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס