דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קעריות לחם למרק חורפי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקערות לחם למרק

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אין הרבה מאכלים שיכולים לנצח סיר של מרק חם ביום חורפי גשום וקר, והפעם נהפוך את הגשת המרק שאתם הכי אוהבים לחוויה טעימה במיוחד עם קעריות לחם שלתוכן יוצקים את את הנוזל החמים, ולאחר שמסיימים, מנשנשים בהנאה את הלחם הרך והספוג בטעמים.

ההכנה הינה מבצק שמרים מאד ידידותי שתופח במהירות הבזק, והיא מייצרת קעריות לחם רכות מאד מבפנים וקשיחות מבחוץ, כך שהן תשמשנה כלי קיבול יציב שגם מרק שעומד זמן רב יוכל להחזיק מעמד ולא ימיס אותן.

אכילת המרק בקעריות לחם הינה הנאה לכל המשפחה כולל הקטנים שבחבורה, ופתרון מושלם לאירוח קוצר מחמאות.

תמונה של מרק בקערית לחם מוגש בצלחת ועם כפית

אז מה צריך שיהיה בבית?

לבצק:

  • 1 קילו קמח לבן
  • 50 גרם שמרים טריים
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית סוכר לבן
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 1/4 +2 כוסות מים חמימים
  • 1 כפית שטוחה מלח

למריחה על הבצק:

  • 1 חלמון מעורבב עם כפית מים

תמונה נוספת של המרק בקערית לחם

מפשילים שרוולים ומכינים:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת המערבל למעט המלח, ומתחילים ללוש עם וו הלישה תחילה במהירות איטית עד שהחומרים מתחילים להיטמע זה בזה, ולאחר מכן במהירות בינונית גבוהה.
  2. מעבדים במשך 6 דקות, מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד 2 דקות נוספות.
  3. מכסים את הקערה במגבת עבה ומתפיחים במשך חצי שעה.
  4. טופחים בבצק בעדינות כדי להוציא את האוויר שהוא צבר, ובוצעים ממנו חתיכה קטנה שתשמש אותנו ליצירת הכדורים של מכסי הקעריות.
  5. את יתרת הבצק מחלקים ל-6 חלקים שווים.
  6. מכדררים כל חלק לכדור יפה ומניחים בתבנית התנור. רצוי להניח את הכדורים בשתי תבניות כך שיהיה רווח גדול בין אחד לשני משום שהם תופחים עוד.
  7. זוכרים את חתיכת הבצק ששמרנו בצד? זה הזמן ליצור ממנה שישה כדורים קטנים ולהניח כל כדור קטן כזה על הלחמניות שבמגש.
  8. מורחים את הלחמניות בחלמון ומניחים להתפחה של חצי שעה נוספת, שבה אין צורך לכסות את התבנית.
  9. מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כ- 40 דקות עד אשר המאפים מזהיבים.
  10. כאשר המאפים מוכנים מכבים את התנור ומשאירים אותם בתוכו לעוד חצי שעה.

תמונה נוספת של המרק מוגש בקערית לחם

להגשה:

לאחר שהקעריות שלנו מצטננות היטב, פורסים בסכין את החלק העליון שלהן שהוא בעצם המכסה של הקערית, ומרוקנים את פנים הלחם תוך שמשאירים את השוליים עבים ובשרניים.

את פנים הלחם כמובן שלא זורקים. שומרים אותו בכלי אטום ומשתמשים בו לניגוב של רוטב של דג, חומוס וכיוצא בזה. המשקיעים במיוחד יוכלו להכניס אותו לתנור עם הזלפה קלה של שמן זית ומעט מלח ויהפכו אותו לקרוטונים שאפשר לפזר בהמשך על המרק.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

טיפ מהשף

אנטריקוט הוא הנתח האידיאלי לצלייה כסטייק

השומן שלו נמס והוא מניב טעמים מצוינים כשהוא פוגש אש גלויה או מחבת. כדאי לבחור בשר טרי בעל צבע אדום רענן אך לא אדום מדי.