מתכון לגלידה קסטה שוקו-וניל משגעת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קסטות שוקו-וניל משגעות מגלידת גבינה ושמנת שמכינים בבית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לגלידה קסטה שוקו-וניל מביסקוויטים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

החופש הגדול אוטוטו מסתיים, ורגע לפני שהתאווה לגלידות וארטיקים תפנה את מקומה לקרמבואים שתיכף יציפו את המדפים, זה בדיוק הזמן להתפנק עם קסטות קרירות המכילות את טעמיי שוקו-וניל האהובים, בגלידה טעימה ואיכותית שהכנו לגמרי לבד בבית, ללא כל שימוש במכונה.

את הקסטות הנהדרות הללו אפשר לאכול בלי שום ייסורי מצפון שכן המלית שלהן מכילה אך ורק חומרי גלם איכותיים וביתיים, ותוספת הגבינה שבתוכה מוסיפה לה ערך תזונתי נוסף.

המרקם של הגלידה רך ונעים לאכילה, ואין ילד או מבוגר שלא יתמכרו אל ההנאה שבאכילתה. אתם מוזמנים לנסות, ופשוט לא תאמינו כמה קל ופשוט להכין וכמה טעים לזלול.

תמונה של קסטות שוקו-וניל

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה
  • 250 גרם גבינה לבנה 9%
  • 200 גרם (חצי מיכל) חלב מרוכז
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 2 שקיות זילוף חד פעמיות

להגשה:

  • חבילת ביסקוויטים פתי בר
  • ממרח שוקולד

 

קדימה, מתחילים:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים לקצפת את השמנת החמוצה, את הגבינה ואת החלב המרוכז, ומאחדים בתנועות קיפול עדינות.
  3. מחלקים את התערובת שווה בשווה בין שתי קערות.
  4. ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב.
  5. מוסיפים כמה כפות קצפת לתוך השוקולד המומס, מערבבים בעדינות, ומעבירים את כל התערובת לתוך הקערה שמתוכה לקחנו את הקצפת לערבוב עם השוקולד.
    תמונה של הקרמים שהוכנסו להקפאה
  6. מקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  7. מעבירים את שתי התערובות לשתי שקיות הזילוף. אחת לכל צבע.
  8. עוטפים תבנית מלבנית גדולה בנייר אפייה ומתחילים להזליף לאורך התבנית את הבלילות.
  9. מזליפים שורה של בלילה חומה ולצידה שורה של בלילה לבנה. כך עד שמסיימים למלא את התבנית.
  10. דופקים מעט את התבנית על השיש כדי ליישר את פני השטח של הקרם. אפשר גם להחליק מעט עם סכין.
  11. עוטפים בנייר כסף או ניילון נצמד ושולחים להקפאה.
  12. לאחר הקפאה של לפחות 8 שעות, חותכים ריבוע בגודל הביסקוויט שרוצים למלא, מורחים את חלקו הפנימי של ביסקוויט במעט ממרח שוקולד וסוגרים על הגלידה משני הצדדים.

תמונה של הקסטות ולצידה חבילת ביסקוויטים פתיבר של שופרסל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס