מתכון לקיש חלומות: קיש גבינות ופטריות ממולאות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קיש חלומות ופשטידה מפתיעה (1)

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקיש גבינות ופטריות ממולאות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

מאת: דפני פתיחה

חג שבועות המתקרב ממלא אותי בשמחה ועליזות בשילוב רצון עז להתעטף בלבן ופרחוני. זהו החג האהוב עליי מכולם, וכנראה שזה נובע בעיקר מהעובדה שאני פשוט משוגעת על מאכלים חלביים. בעיניי, אין דבר שמשתווה למאפים גבינתיים נימוחים, שלא לדבר על פסגת הקולינריה – עוגות גבינה.

אירוח שבועות אצלי בבית מתחיל מהכנה של פשטידות ומאפים, שכמו תמיד, בסיומן של ההכנות אני מגלה שהתלהבתי יתר על המידה ונגזר על כל המשפחה לאכול שאריות גבינתיות במשך שבוע שלם עד שזעקות "גוועלד! רוצים עוף!" נשמעות מכל עבר.

אבל אם יש משהו שהוא בגדר חובה על שולחן החג זוהי הפשטידה. או לפחות שלוש-ארבע כאלו. פשטידה היא הדרך הקלה לקחת תערובת בסיסית אחת ולשדך לה בכל פעם מוצרים אחרים כך שבקלות ניתן להכין מבחר גדול של מנות על פי אותו מתכון. או במילים אחרות – אוהבים ירק או שילוב מסוים? כל מה שצריך לעשות זה לערבב כמה גבינות שיש לכם בבית (נאמר חצי קילו גבינות בסך הכול), 3 ביצים, מלח, להוסיף את התוספת האהובה עליכם וקדימה – לתנור.

הפחד היותר גדול של רוב האנשים הוא קיש. קיש נשמע כמו משהו מאד מקצועי ומסובך המשולב בכל מיני מושגים כמו 'אפייה עיוורת', 'קרם רויאל' וכדומה. אז היום אני הולכת לנטרל לכם את הפחד הזה. המתכון שלי לקיש יכול להיות מתכון בסיסי לכל קיש שתחפצו להכין. המתכון עצמו הוא עם פטריות ממולאות, מה שאומר שהולך לצאת לכם קיש מהחלומות. רק אל תשכחו לשים פטריות כמספר האורחים אחרת אני די בטוחה שזה יגמר במכות. אם תרצו להכין את הקיש הזה מירקות אחרים, כל מה שצריך לעשות הוא לקלות או לטגן את הירק שבחרתם ולהניח אותו או אותם על הבסיס האפוי. כל שאר העבודה לא משתנה.

 

קיש גבינות ופטריות ממולאות

קיש שהוא בעצם שתי מנות במנה אחת

תמונה של קיש גבינות ופטריות ממולאות

החומרים לבסיס:

  • 2 כוסות קמח
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית חומץ אורז
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • תרסיס שמן

הכנת הבסיס:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים עד לתערובת אחידה.
  2. מניחים דף אפיה על השיש ומפזרים עליו מעט קמח. מניחים עליו את הבצק ומרדדים לעלה גדול יותר מקוטר התבנית.
  3. מרססים היטב בשמן את התבנית, מרימים את נייר האפיה והופכים אותו מעל התבנית כך שהבצק יכסה את כולה.
  4. בעדינות מצמידים את הבצק לתחתית ולדפנות ומסירים את עודפי הבצק. (עודפי הבצק פשוט נחתכים בין האצבעות לשולי התבנית בזמן ההידוק).
  5. מחוררים את הבסיס בכמה מקומות בעזרת מזלג ומכניסים להקפאה לשעה.
  6. הבצק צריך להיות קפוא היטב, והישר מההקפאה הולך לתנור חם לעשרים דקות בחום של 170 מעלות.
    אין צורך באפייה עיוורת. ברגע שתאפו את הבצק בשיטה הזו הוא לא יתפח והשוליים לא ינזלו.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הבצק

החומרים לפטריות הממולאות:

  • 1 סלסילת פטריות שמפניון
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות פרמז'ן מגורר
  • 1 כף בזיליקום קצוץ
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף פירורי לחם
  • מלח

הכנת הפטריות הממולאות:

  1. שוטפים ומייבשים במגבת את הפטריות. מסירים את רגלי הפטריות כולל החלק הפנימי שלהם.
  2. מערבבים את כל החומרים יחד וממלאים את הפטריות.
  3. מניחים את הפטריות בצורה מסודרת על בסיס הקיש לאחר שהוא יצא מהתנור.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפטריות

 

החומרים למלית:(בלילה הנקראת – רויאל)

  • 1 שמנת מתוקה (ניתן גם של 10%)
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פרמז'ן מגורר
  • מלח

תמונה של פטרייה ממולאת מונחת על בצק הקיש

הכנת המלית:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה וטורפים בעזרת מזלג או מקצפה. טועמים ומוסיפים מלח באם צריך.
  2. מוזגים את התערובות לתבנית הקיש בזהירות ומסביב לפטריות.
  3. מכניסים לתנור לחום של 150 מעלות לעשרים דקות בערך עד שהקיש מזהיב.
  4. מגישים לאורחים ומתעלפים יחד איתם.

תמונה של קיש גבינות ופטריות ממולאות

 

 

פשטידת ברוקולי וגבינות

פשטידה יפיפיה וטעימה עם שני טוויסטים בעלילה

תמונה של פשטידת ברוקולי וגבינות

 

החומרים: (לתבנית אינגליש קייק)

  • 400 גרם ברוקולי קפוא
  • 200 גרם גבינה כחושה לאפיה
  • 200 גרם גבינה לבנה 5%
  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס קמח תירס
  • מלח

קולאז' תמונות של שלבי הכנת המתכון

ההכנה:

  1. מבשלים את הברוקולי במים רותחים עד לריכוך.
  2. מניחים בצד 4 תפרחות ואת שאר הברוקולי מועכים בקערה.
  3. מוסיפים לקערה את כל החומרים ומערבבים.
  4. טועמים ומתקנים מלח באם צריך.
  5. משמנים תבנית אינגליש קייש ומפזרים עליה מעט קמח תירס. מנערים בכדי שהקמח יצפה את כל הקרקעית והופכים מעל הכיור בכדי להיפטר מהעודפים.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ונועצים בה את התפרחות השלמות ששמרנו בצד.
  7. מתקבלת פשטידה נהדרת בטעמה, יפיפיה ומעניינת.
    קמח התירס תורם למירקם מיוחד והתפרחות השלמות יוצרות בחיתוך שלה דוגמאות נפלאות.

תמונה של פרוסות פשטידת ברוקולי וגבינות

אתם עוד פה? קדימה לעבודה. ניתן להכין מראש ולהקפיא.
בשבוע הבא – המשך חגיגת מאכלי שבועות כאן בבלוג. יש למה לחכות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס