דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קיש אזני המן נתלשות במלית תרד, גבינת פטה וצנוברים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקיש אוזני המן מלוחות נתלשות במלית תרד, גבינת פטה וצנוברים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כבר מזמן הגענו למסקנה שאזני המן לא חייבות להיות מתוקות, והפעם הן עולות מדרגה נוספת ומוגשות כמאפה משגע מבצק פריך שבו הן מונחות זו לצד זה, ומכילות מלית נהדרת של עלי תרד, גבינת פטה וצנוברים, ויותר ממזמינות לתלוש אותן בזו אחר זו ולזלול בהנאה רבה.

הבצק שממנו מכינים את הקיש הוא אחד הבצקים הכייפים והנוחים ביותר לעבודה. מתמסר בקלות, לא נקרע ולא מתפרק, וכל ההכנה היא סוג של ריפוי בעיסוק אחד גדול. קורצים, ממלאים, סוגרים, ומניחים בתבנית.

כמובן שאפשר למלא את אזני ההמן בכל מלית מלוחה אחרת שמתחשק לכם: פירה תפוחי אדמה או בטטה עם בצל מטוגן, פטריות, גבינות וכיוצא בזה. מה שלא יהיה, מדובר בלהיט היסטרי שלא ישכחו לכם זמן רב.

תמונה של הקיש בתבנית


אז מה צריך שיהיה בבית:

עבור בצק פריך:

  • 2.5 כוסות קמח לבן
  • 1/2 שקיק אבקת אפייה
  • 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סוכר
  • 1/4 כוס מים
  • 1 כפית שטוחה מלח


למלית:

  • 200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 50 גרם צנוברים
  • כף שמן זית

 

מפשילים שרוולים ומכינים:

  1. מכניסים למעבד מזון את כל חומרי הבצק ומעבדים עד ששכל החומרים מתאחדים והופכים לבצק חלק וגמיש.
  2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

תמונה של רידוד הבצק

בזמן הזה מכינים את המלית:

  1. מחממים שמן זית במחבת גדולה ועמוקה, מכניסים את עלי התרד ומטגנים אותם קלות עד שהם מאבדים את נפחם והופכים להיות סמרטוטיים.
  2. מניחים על קרש חיתוך וקוצצים את עלי התרד בסכין.
    מעבירים לקערה.
  3. לאותה המחבת, מבלי לשטוף, מכניסים את הצנוברים וקולים אותם קלות תוך כדי ערבוב.
    מוסיפים לקערה.
  4. מפוררים גם את גבינת הפטה לקערה ומערבבים הכל יחד. טועמים, ובמידה ויש צורך, מוסיפים מעט מלח.

תמונה של הנחת מלית במרכז כל עיגול בצק

ממלאים את אזני ההמן:

  1. מוציאים את הבצק מהמקרר, ומחלקים אותו לשני חלקים.
  2. מקמחים משטח עבודה, ומרדדים חלק אחד של הבצק לעלה גדול ודק.
  3. קורצים עיגולים בעזרת כוס או קורצן ייחודי.
  4. במרכז כל עיגול מניחים מעט מהמלית, ומהדקים את השוליים פנימה לצורת אוזן המן.
    תמונה של הקיש בתבנית לפני האפייה בתנור
  5. משמנים תבנית, ומניחים את האוזניים הממולאות בתבנית, זו לצד זו, בצורה מהופכת, כלומר – בסיס לצד שפיץ.
  6. כשמסיימים את כל העיגולים בחלק האחד של הבצק, חוזרים על אותה הפעולה עם החלק השני שלו, ואת השאריות של שני הבצקים מאחדים, ושוב מרדדים ויוצרים אוזני המן נוספים, וכך הלאה עד לסיום הבצק והמלית.
  7. מכניסים את התבנית לתנור, ואופים בחום של 150 מעלות במשך כ-40 דקות עד שאזני ההמן מזהיבות.
    מגישים חם.

טיפ קטן גדול – 

אפשר להכין מראש את המאפה ולהקפיא אותו לפני או אחרי האפייה. הוא יוצא כמו חדש!

תמונה של הקיש לאחר שתלשו ממנו אוזן המן אחת

פורים שמח לכולם! אהבתם, הכנתם? אשמח לשמוע.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס