מתכון: קינוח שכבות מוס שוקולד תפוז וקצפת עם טראפלס שוקולד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוח שכבות מוס שוקולד תפוז וקצפת עם טראפל שוקולד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקינוח אישי של מוס שוקולד תפוז וטראפלס שוקולד

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 8 קינוחים אישיים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

שילוב של שוקולד מריר איכותי ותפוז הוא שילוב מושלם בעיניי. די לה בנגיעה קטנה בלבד של קליפת תפוז בשביל להקפיץ את טעמו של השוקולד אלפי מונים ולהעניק לו טוויסט עוקצני ומטורף.

ועוד למעלה מזה: קחו את המוס, זלפו אותו לסירוגין עם שכבות של קצפת לבנה ופנקו אותו בטארפל שוקולד נמס בפה מעל, כשאת הטראפל עצמו מכינים מאותה המסה של המוס, כך שאין כל צורך בהכנות נוספות, והרי לכם קינוח מושלם שיתאים לכל פינוק או חגיגה, ומרשים ביותר כשהוא מגיע בתוך גביעי יין אלגנטיים.

כדאי שאוסיף ואומר שכל היופי הזה מגיע מ-5 מרכיבים פשוטים בלבד, ושאופן ההכנה שלו כל כך פשוט וקל עד שזה מצחיק ממש לכנות אותו מתכון.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

4 מיכלים של 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
400 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
קקאו לא ממותק (כמות במתכון)
1 כפית גרידת קליפת תפוז
1 כפית סוכר

מכינים:

  1. יוצקים שני מיכלים של שמנת מתוקה (500 מ"ל) לתוך סיר קטן, ומחממים עד לסף רתיחה. (סף רתיחה – כשהשמנת מתחילה לצבור בועות בשוליים ומתחילה להתרומם לגובה)
  2. מכבים את האש ומוסיפים לסיר את קוביות השוקולד.
  3. מערבבים עד להמסה.
  4. מוסיפים לתערובת את גרידת התפוז ומערבבים.
  5. מעבירים לכלי סגור ומניחים במקרר לצינון של 8 שעות לפחות, שבמהלכם קרם השוקולד הנוזלי הופך למוצק.
  6. מוציאים כפית של השוקולד המוצק, מגלגלים אותו בכפות הידיים לכדור, ומגלגלים בתוך קקאו לציפוי מלא. מניחים בצד. מכינים 8 כדורים כאלה והטארפלס שלנו מוכנים!
  7. לתוך מעבד מזון יוצקים מיכל של שמנת מתוקה + כף סוכר ומקציפים לקצפת יציבה.
  8. מעבירים לשקית זילוף.
  9. מעבירים את יתרת תכולת מסת השוקולד שהכנו ממנה את הטראפלס אל קערת המערבל שבה הקצפנו את הקצפת (אין צורך לשטוף אותה), מוסיפים 2 כפות קקאו ומיכל של שמנת מתוקה (250 מ"ל), ומקציפים לקרם יציב.
  10. מעבירים לשקית זילוף.

בונים את הקינוח:

  1. מזליפים אל תוך הכוס שכבה של מוס שוקולד, מעל שכבת קצפת, ומעל שוב מוס שוקולד.
  2. על שכבת מוס השוקולד האחרונה מזליפים תלולית קטנה של קצפת ומעליה מניחים את הטראפל.

והערה קטנה לפני סיום:

אם אתם בכל זאת שייכים לפלח האוכלוסיות שאני פחות מבינה, ולא מתחברים לטעמי התפוז בשוקולד שלכם, תוכלו להכין את אותו הקינוח ממש ולוותר על גרידת התפוז במוס. זה הכל!

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס