קינוח שוקולדי מושלם לפסח: מתכון לגלידת מוס פררו רושה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוח שוקולדי מושלם: גלידת מוס פררו רושה עם רוטב פטל

תמונה גרסת הדפסה

קינוח שוקולדי מושלם: גלידת מוס פררו רושה עם רוטב פטל

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כל ארוחה טובה צריכה משהו מתוק בסופה, ואין ספק שליל הסדר דורש קינוח מאתגר במיוחד. הקינוח צריך להיות לא כבד מדי, שהרי אין לשכוח שמדובר במנה אחרונה לסעודה ארוכה ומשביעה ביותר, חובה עליו להיות כשר לפסח כמובן, ואני אתגרתי את עצמי עוד יותר וגרסתי כי הוא צריך להיות גם פרווה. שכן, רבים מן הסועדים מקפידים גם על העניין הזה.

כחובבת מתוקים המחזיקה בדעה שעל הקינוח תעלה ותיפול ארוחה שלמה, ברור היה לי שצריך לארגן משהו מיוחד לסיום הארוחה הנפלאה שאת מתכוניה כבר פרסמתי פה בפוסטים הקודמים, ובכדי לאתגר את עצמי עוד קצת, החלטתי שהקינוח שלי הפעם, למרות היותו פרווה, לא יסתמך על קצפת צמחית אלא יהיה מורכב מחומרי גלם בסיסיים ומשובחים בלבד. אמנם את השמנת מחליפות ביצים, שאינן עוברות אפיה, אך בדרך ההכנה של המתכון הן כן עוברות עיבוד בחום כך שניתן להיות רגועים בנושא הזה.

אם כך, לאחר נהרות של שוקולד שזרמו במטבחי, אני גאה להציג בפניכם את הכוכבת האמיתית של ליל הסדר: גלידת מוס רכה, המהווה אינטרפרטציה לממתק ה"פררו רושה" שכולנו אוהבים, עשירה בשוקולד וטעמי לוז, והיושבת על בסיס אגוזי לוז קריספיים ושוקולדיים.

את האושר הגדול הזה מגישים עם רוטב פטל חמצמץ מתוק ומקווים שלא ייגמר לעולם.

תמונה של גלידת מוס פררו רושה

החומרים:

לגלידה: (6 מנות)

  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 3 ביצים מופרדות לחלמון וחלבון
  • 1 כף גדושה אבקת נוגט (ניתן לרכוש בחנויות המתמחות)
  • 1 כף סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל


לבסיס:

  • 100 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים (עם מלח)
  • 1 כף אבקת נוגט
  • 100 גרם שוקולד מריר


לרוטב פטל:

  • 1.5 כוסות פטל קפוא
  • 1 כוס מים
  • 1+3/4 כוסות סוכר
  • 1 כפית מיץ לימון


להגשה:

  • אבקת קקאו לא ממותק
  • ברס (אגוזי לוז קצוצים מסוכרים)

 

אופן ההכנה:

  1. לשם הכנת הגלידה יש להרתיח מים בסיר שבאדים שלו נשתמש לשם המסת השוקולד.
    מניחים בקערת נירוסטה את השוקולד, אבקת הנוגט והשמן ושמים אותה על הסיר עם המים הרותחים. ממיסים את השוקולד מעל האדים תוך כדי ערבוב.
  2. כשהשוקולד נמס, מכניסים את החלמונים לקערה וממשיכים להקציף עם מטרפה מעל האדים עד שהנוזל הופך להיות חם מאד. מסירים מן האש. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר ותמצית הווניל עד לקצף יציב, ומערבבים בעדינות את הקצף עם תערובת השוקולד עד לקבלת מוס שוקולד הומוגני.
  4. מוזגים את המוס לתבנית שקעים עד לגובה של 2/3 מהתבנית. מקפיאים לשעה.

תמונה של גלידת המוס והתחתית בתבנית שקעים

הערה בנוגע לתבנית:

ניתן להשתמש בכל תבנית שקעים שרוצים, עם או בלי צורה מיוחדת אך רצוי שהיא תהיה עמוקה בכדי שיהיה מקום גם לגלידה וגם לבסיס. במקרה שלי השתמשתי בתבנית סיליקון בצורת פרח מוארך. יש לרסס קודם לכן את השקעים ובכדי לחלץ את הגלידה החוצה, פשוט מעבירים סכין על הפינות החיצוניות והגלידה משתחררת בקלות רבה.


הכנת הבסיס: 

  1. קוצצים דק את האגוזים, ממיסים את השוקולד ומערבבים את האגוזים עם השוקולד המומס ואבקת הנוגט.
  2. מוציאים את התבנית מההקפאה וממלאים את יתרת השקעים שבהם נמצאת הגלידה בתערובת הבסיס.
  3. מחזירים להקפאה למשך 8 שעות לפחות לפני ההגשה.


את רוטב הפטל ניתן להכין גם מספר ימים קודם לכן והוא נשמר מצוין במקרר זמן רב:

תמונה של פטל

  1. מבשלים יחד את כל חומרי הרוטב עד שהוא מתחיל להצטמצם ולהסמיך.
  2. מסננים את הפטל המבושל ושומרים רק את הרוטב הנקי מפרי.
  3. מצננים.


להגשה:

מניחים גלידת מוס על צלחת, בוזקים מעט אבקת קקאו (עדיף דרך מסננת), מעטרים ברוטב פטל וברס ומגישים.

רצוי לתת לגלידה להפשיר כעשר דקות בטמפרטורת החדר לפני האכילה.

 

ובשבוע הבא – פרויקט פסח מגיע לשיאו עם לוח זמנים מפורט לכל המנות ורשימת קניות מסודרת. בינתיים, אני פה מחכה לתגובות שלכם ואשמח לענות על שאלותיכם.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס