

רביולי מתוק ומהיר להכנה במרק שוקולד לבן וגרניטת פירות יער
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: עד 10 דקות
- מספר מנות: 3-4
בתקופת החגים כולם מתארחים אצל כולם, ולא פעם אנו מוצאים את עצמנו מקבלים אורחים בלתי קרואים כך שצריך לחשוב על רעיון מהיר וטעים לכיבוד.
בימים אלה ניתן למצוא בסניפי שופרסל פתרון מושלם, מבית המותג הפרטי, לפינוקים מפתיעים שמותאמים במיוחד לתקופת החגים: רביולי מצוננים במלית תפוחי עץ וקינמון ורביולי במלית ריקוטה בטעם ווניל. את שניהם מכניסים לתוך מים רותחים לשתי דקות, ומכאן הם מוכנים להשתלב בתפריט הקינוחים שלכם.
אצלנו הם קצרו הצלחה מסחררת כשהוגשו בתוך מרק שוקולד לבן חמים, כמעליהם נבזקה גרניטת פירות יער שמכינים גם כן בעשר שניות במעבד המזון. הגרניטה שכל כך טעימה לאכילה גם בכפית, נמסה ומתרככת על הרביולי החמימים, והופכת את המנה לחגיגה של צבעים וטעמים.
אז מה צריך שיהיה בבית?
- חבילת רביולי במילוי תפוחי עץ וקינמון
ו/או
חבילת רביולי במילוי ריקוטה בטעם ווניל - 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
- 200 גרם שוקולד לבן
- 1 כוס פירות יער קפואים
- 1/4 כוס סוכר לבן
מכינים עד שהאורחים עולים במעלית:
- טוחנים במעבד מזון את פירות היער הקפואים ואת הסוכר לפירורים דקים, ושומרים במקפיא עד להגשה.
- מרתיחים את הרביולי לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסננים.
- מבשלים את השמנת המתוקה בסיר קטן ומביאים אותה לסף רתיחה. סף רתיחה זה אומר שמתחילות להיווצר בועות קטנות על פני השמנת.
- מכבים את האש.
- שוברים את השוקולד הלבן לקוביות ומוסיפים אותו לשמנת תוך כדי ערבוב עד שהוא נמס לגמרי.
- מוסיפים למרק השוקולד שנוצר את הרביולי המסוננים ומערבבים בעדינות.
- מעבירים לצלחת הגשה עמוקה.
- מעל הרביולי מפזרים את גרניטת פירות היער, ומגישים!