מתכון לטארט אגסים וקרם פיסטוק חלומי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוח מפנק לסופ"ש – טארט אגסים וקרם פיסטוק חלומי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת טארט אגסים וקרם פיסטוק

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

במיוחד לרגעים שבהם מתחשק פינוק אמיתי רצוי שתהיה בבית עוגה חלומית שכל כולה עונג צרוף של טעמים. תחתית חמאתית עדינה שמעליה מונחת שכבה מופלאה של קרם פיסטוק רך, מעוטרת בפרוסות דקיקות ומרעננות של אגסים אפויים. עוגה שנראית כאילו יצאה מקונדיטוריה, אך לאמיתו של דבר הוכנה בבית בקלי קלות. אופים, שומרים במקרר ומחממים מספר שניות במיקרוגל לפני ההגשה. מושלם!

תמונה של הטארט בכלי הגשה ולצידה אגס ופיסטוקים

להכנת העוגה נכין את החומרים הבאים:

(תבנית טארט מוארכת בגודל 13 * 35 ס"מ)

לתחתית:

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה
  • 2 כפות מים קרים


לקרם הפיסטוק:

  • 200 גרם פיסטוק טבעי קלוף וטחון דק
  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 כפות קמח


בנוסף צריך:

  • 2 אגסים
  • מעט ריבה מדוללת במים או מירואר (זיגוג מוכן) להברקת האגסים

תמונה של המצרכים להכנת הטארט

אופן ההכנה:

מכינים את התחתית:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים לבצק רך ואחיד.
  2. מרפדים את התבנית בבצק, כולל הדפנות. הבצק רך כמו פלסטלינה ואפשר לעבוד איתו בקלות רבה.
  3. מחוררים מעט את הבצק במזלג.
  4. מכניסים להקפאה לחצי שעה, וכשהתחתית קפואה לחלוטין אופים בתנור מחומם לחום של 170 מעלות, כחצי שעה, עד שהבצק מזהיב קלות.

תמונה של שלבי הכנת הטארט

מכינים את קרם הפיסטוק:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים מספר שניות, רק עד שהחומרים מתאחדים.
  2. מורחים את הקרם על התחתית האפויה, ומיישרים.
  3. קולפים את האגסים, פורסים אותם לפרוסות דקות ומסדרים על קרם הפיסטוק.
  4. מנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות ואופים שוב כחצי שעה עד שהמלית מתייצבת.
  5. מוציאים מהתנור, מורחים את האגסים במירואר או בריבה המדוללת, מצננים בטמפרטורת החדר ומגישים.

תמונה של הטארט בכלי הגשה לצד כוס נס קפה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס