קינוחי כוסות: שכבות עוגת רד וולווט ועוגת גבינה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוח בכוס - שכבות רד וולווט ועוגת גבינה

תמונה גרסת הדפסה

קינוחי כוסות - מתכון לשכבות עוגת רד וולווט וגבינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 6-8 כוסות אישיות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

יום האהבה הלועזי, הוולנטיין דיי הוא גם יום הולדתי! לפיכך, עבורי זו סיבה כפולה ומכופלת לחגיגה, וכמי שנהנית הנאה כפולה לפנק את אהוביי בכל מצב, היום הזה הוא רק תירוץ להכין את הקינוח הכה מהמם הזה של שכבות עוגת רד וולווט (קטיפה אדומה) וקרם עוגת גבינה.

האם יש משהו מפתה יותר מהשילוב הזה של אדום ולבן? רק המראה הנפלא הזה כבר גורם לכל בלוטות הרוק לעבוד שעות נוספות, ומה שהופך את הכל לסופר כיף זה שההכנה כאן היא פשוט קלה בטירוף כך שממש כל אחד יכול.

בעיקרון כל הסיפור הוא להכין את תערובת העוגה בערבוב מהיר של כל החומרים יחד בקערה, לאחר מכן לפורר אותה לפירורים דקים ורכים (רצוי במעבד מזון), ומפה לבין הכנת שכבות בכוס איתם ועם עוגת הגבינה, שגם אותה מכינים בהקצפה מהירה, הדרך קצרה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור עוגת הרד וולווט:

1+1/4 כוס קמח לבן
½ שקיק אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתייה
½ כוס סוכר
½ כוס שמן
¾ כוס ריוויון
2 ביצים
1 כף אבקת קקאו
1 כפית צבע מאכל אדום על בסיס ג'ל

עבור עוגת הגבינה:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
½ כוס חלב
200 גרם גבינת שמנת

מכינים את עוגת הרד וולווט:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה וטורפים עד לקבלת תערובת סמיכה, חלקה ואדומה.
  2. מניחים בתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ או מלבנית 26*20.
  3. אופים בחום של 150 מעלות במשך כ- 20 דקות עד שהתערובת מתייצבת וגפרור שננעץ באמצעה יוצא יבש לחלוטין.
  4. מצננים צינון מלא בטמפרטורת החדר.
  5. לאחר שהעוגה קרה לחלוטין מעבירים אותה למעבד מזון עם להב פלדה ומפוררים לפירורים דקים.

מכינים את עוגת הגבינה:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערת המערבל ומקציפים עד לקבלת קרם חזק ויציב.
  2. מעבירים לשקית זילוף עם פיית כוכב.

מרכיבים את הקינוח:

  1. לתוך כוס מכניסים שכבה של פירורי עוגה אדומה, מעליה יוצקים שכבה של עוגת גבינה, שוב שכבת פירורים, שוב שכבת עוגה, ועוד פעם אחרונה שכבת פירורים שמעליה מזליפים תלותית גבוהה ויפה של עוגת גבינה.
  2. בוזקים מעט פירורי עוגה אדומה על תלולית הגבינה.
  3. ממלאים בדרך הזה את שאר הכוסות.

אתם עוד פה? רוצו לפנק את מי שאתם אוהבים!

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס