דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוחי בראוניז, וניל ותפוחים מקורמלים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקינוח כוסות בראוניז, וניל ותפוחים מקורמלים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

כשהחופש הגדול מאחורינו וראש השנה ממש מעבר לפינה,

אפשר לקחת נשימה עמוקה ולהתחיל ולתכנן את התפריט לארוחת החג הקרובה.

אם גם לכם כבר נמאס להגיש את עוגת הדבש הסטנדרטית או פאי התפוחים הקבוע,

זה הזמן להפתיע את המשפחה בערב החג עם קינוחי שכבות של בראוניז, קרם וניל ותפוחים מקורמלים,קלים כל כך להכנה, טעימים במיוחד!

עבור הקינוחים נכין בראוניז אגוזי לוז בחושים ומהירי הכנה שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד,

המקבלים טעם אגוזי מודגש במיוחד בזכות שימוש בממרח אגוזי לוז משובח.

בין שכבות פירורי הבראוניז נחביא קוביות תפוחים מקורמלים שנקפיץ בזריזות במחבת, ושכבות של קצפת וניל רכה במתיקות עדינה. התוצאה המתקבלת – קינוחי שכבות מרשימים ומפנקים במיוחד,

אל תספרו לאף אחד שזה היה כל כך פשוט להכנה.

תמונה של הקינוחים בכוסות

החומרים ל-8 קינוחים:

לבראוניז ממרח אגוזי לוז:

  • 2 ביצים L
  • 320 גרם (כוס) ממרח אגוזי לוז
  • 90 גרם (שני שליש כוס) קמח
  • קורט מלח

לתפוחים מקורמלים:

  • 4 תפוחי עץ מזן גולדן דלישס
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית דבש
  • ½ כפית תמצית וניל

לקצפת וניל:

  • 500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה, חלבית או צמחית
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כפית וחצי תמצית וניל

תמונה של קינוחים בכוסות מוגשים בצלחות אישיות

אופן ההכנה:

  1. לבראוניז ממרח אגוזי לוז: מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבראוניז, משטחים בתבנית אפייה 20×20 ס"מ ואופים 18-20 דקות כך שהבראוניז אפויים למראה אך עדיין רכים במרכזם. מצננים.
  2. לתפוחים מקורמלים: קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות של סנטימטר. מחממים סוכר במחבת בינונית עד שהופך לקרמל זהוב, מוסיפים את קוביות התפוחים, דבש ותמצית וניל ומערבבים היטב. מנמיכים להבה ומבשלים כמה דקות לריכוך קל. מצננים.
  3. לקצפת וניל: מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה עם אבקת סוכר ותמצית וניל לקצפת רכה.
    מפוררים גס את הבראוניז וממלאים בכוסות אישיות שכבה יפה של פירורים.
    יוצקים מעל קצפת וניל, מפזרים קוביות תפוחים מקורמלות ומסיימים בשכבת פירורי בראוניז נוספת. מעבירים את שארית הקצפת לשקית זילוף ומעטרים כל קינוח. שומרים במקרר עד להגשה.

תמונה של קינוח בכוס אישית ותפוח מעל ולצידו ממרח אגוזי לוז של שופרסל

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס