דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קינוחי בוואריה קיציים

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא, בלוג "פיית העוגיות"

ממשיכים לחגוג את הקיץ בשלל מתכונים קיציים ומרעננים,

כאלה שישכיחו מאיתנו את החום ששורר לו בחוץ, יעלימו ולו לרגע קט את הלחות,

ויוסיפו לנו קצת טעם וצבע לחיים.

היום מכינים קינוחי כוסות בוואריה קיציים, הקינוח הישראלי הנוסטלגי במרקם קרמי ואוורירי, שמגיע הפעם בציפוי של סלט פירות קיץ צבעוני ומרענן.

את הקינוחים תוכלו לעטר בסלט פירות טרי שתחתכו מכל פרי קיצי שאתם אוהבים, ולהעניק להם צבע משגע וטעם נפלא. טפטפו על כל קינוח קצת דבש או סילאן לפני ההגשה - ואתם מסודרים!

בברכת קיץ נעים וטעים.

 

קינוחי בוואריה קיציים

החומרים ל-6 קינוחים:

לקרם בוואריה:

5 גרם (כפית) ג'לטין

20 מ"ל (2 כפות) מים

120 מ"ל (חצי כוס) חלב

150 מ"ל (שני שליש כוס) שמנת מתוקה

כפית וחצי תמצית וניל

3 חלמונים

75 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר

250 מ"ל (גביע) שמנת מתוקה

להגשה:

כוס סלט פירות, מכל פרי שאוהבים

מעט דבש או סילאן

עלי נענע, לעיטור

 

אופן ההכנה:

 

  1. לקרם בוואריה: מערבבים בקערית את הג'לטין והמים, מניחים לשבת ולספוח את הנוזלים ל-5-10 דקות.

  2. בסיר קטן מחממים חלב, שמנת מתוקה ותמצית וניל ומביאים לרתיחה. במקביל טורפים בקערה בינונית חלמונים וסוכר.
  3. יוצקים לקערת החלמונים כמחצית מהחלב החם בהדרגה תוך טריפה, יוצקים את התערובת חזרה לתוך הסיר ומבשלים עד שהתערובת כמעט מגיעה לרתיחה ומסמיכה קלות לקבלת קרם אנגלז.

  4. ממיסים את הג'לטין 10-15 שניות במיקרוגל, מערבבים בכפית לתערובת חלקה ללא גושים ובוחשים לתוך תערובת החלב. מסננים את התערובת לתוך קערה ומצננים עד שאינה חמה למגע.
  5. מקציפים במערבל חשמלי את השמנת המתוקה לגבעות רכות ומקפלים לתוך רוטב הוניל לקרם חלק, מחלקים את הקרם בין כוסות הגשה ומעבירים לקירור ל-5 שעות לפחות או למשך הלילה.

להגשה: מפזרים מעט סלט פירות על כל קינוח, מטפטפים מעט דבש או סילאן ומעטרים בעלי נענע.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס