קטנות וחמודות: מתכון לפשטידות אישיות של פטריות ובצלים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קטנות וחמודות – פשטידות אישיות של פטריות ובצלים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידות פטריות ובצל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם יש פשטידה פופולרית במיוחד בחג השבועות, הרי שהיא פשטידת פטריות, שאני מאמינה שקשה מאד יהיה למצוא שולחן חג שלא כולל לפחות סוג אחד שלה.

פשטידות פטריות יש למכביר, והפעם התחדשנו עם מתכון חדש וטעים במיוחד של פשטידות קטנות וחמודות המכילות פטריות טריות, גבינות משובחות ושני סוגי בצלים.

במניין הגבינות עשיתי שימוש גם בגבינת עזים הולנדית חצי קשה, המיובאת אף היא לקראת החג על ידי שופרסל, במסגרת חגיגת הגבינות לשבועות, ואשר טעמה הייחודי תורם עד מאד למאפים הנהדרים הללו.

תמונה של הפשטידות בכלי הגשה ולצד כוס יין לבן

קדימה, מתחילים ולפיכך נצטייד מראש ב:

  • 1/2 קילו בצק עלים מרודד (קפוא)
  • סלסילת פטריות שמפניון טריות
  • 1 בצל יבש קטן קצוץ
  • 2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
  • 200 גרם שמנת חמוצה
  • 100 גרם גבינת עזים הולנדית שופרסל
  • 250 גרם גבינה לבנה 3% לאפייה
  • 2 כפות שמנת מתוקה
  • 4 ביצים
  • מלח
  • קורט פלפל שחור
  • תרסיס שמן
  • 2 כפות שמן קנולה
  • תבנית ל- 12 מאפינס

תמונה של המצרכים להכנת הפשטידות

מכינים:

  1. מפשירים את בצק העלים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.
  2. שוטפים ומייבשים את הפטריות, ופורסים אותן לפרוסות דקות. משאירים 12 פרוסות בצד לקישוט.
  3. פורסים את הבצק על גבי השיש וקורצים עיגולים בקוטר תחתית שקעי המאפינס. ניתן לעשות זאת בעזרת כוס או קורצן ייעודי.
  4. מרססים בתרסיס שמן את השקעים ומניחים בתחתית כל אחד מהם עיגול בצק.
    תמונה של עיגולי בצק בתחתית התבנית וגבינה מגורדת
  5. מחממים את שמן הקנולה במחבת ומטגנים את הבצל היבש.
  6. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עם הבצל עד אשר הפטריות מתרככות.
  7. מעבירים את תערובת הפטריות לקערה ויוצקים עליהן את השמנת החמוצה. מערבבים בכדי לשבור את חום התערובת.
  8. מוסיפים את הגבינה לאפייה ומערבבים שוב.
  9. מוסיפים את הביצים את הבצל הירוק הקצוץ, ואת הגבינה ההולנדית וטורפים היטב את התערובת עד לקבלת בלילה אחידה.
  10. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  11. בעזרת כף גדולה יוצקים את הבלילה לשקעי המאפינס. יש למלא את השקעים ממש עד הסוף.
  12. מניחים על כל אחת מהתערובת שבשקעים פרוסת פטריה ששמרנו בצד.
  13. מכניסים לתנור ואופים בחום של 150 מעלות כ – 45 דקות עד אשר המאפים מזהיבים ומתייצבים.

תמונה מלמעלה של הפשטידות בכלי הגשה

מגישים חם.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס