קורדון בלו: מתכון לגלילות חזה עוף במלית חזה אווז ועשבי תיבול - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קורדון בלו – גלילות חזה עוף במלית עשבי תיבול ואגוזים ומעטפת פריכה

תמונה גרסת הדפסה

קורדון בלו: מתכון לגלילות חזה עוף ממולא בחזה אווז ועשבי תיבול

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אל תתנו לשם המפונפן להטעות אתכם! בצרפת קוראים למאכל הזה קורדון בלו, אבל אתם יכולים לקרוא לו פשוט – שניצל ממולא, ולגלות שגם בבית אפשר להכין בקלי קלות מנת שף יפיפיה וטעימה.

משמעות השם קורדון בלו היא, לא תאמינו, – סרט כחול, אבל לא, לא מה שחשבתם, אלא הכוונה לזה שענדו בגאווה על חזם האבירים הצרפתיים במאה ה-16 כסמל איכות, ומאז הופקו לו אין ספור גרסאות בעולם ושלל מליות ככל שהדמיון מאפשר.

המלית שלנו תהיה מורכבת מעשבי תיבול רעננים ואגוזים קצוצים, בתוספת פיסה עדינה של חזה אווז מעושן שיהיה התואם הכשר לבייקון שנהוג לשים במנה המקורית, ואשר מוסיף למנה טעם מעושן קליל.

מגישים לכל סועד גליל פרוס לצד רוטב פטריות חם או איולי קר, והרי לכם מנה עיקרית חגיגית ונפלאה.

תמונה של גלילות חזה עוף מוגשות לצד רוטב איולי


אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 5 חזות עוף פרוסים לעלה רחב ודק (מבקשים מהקצב או פורסים לבד ומשטחים עם פטיש שניצלים)
  • צרור פטרוזיליה טרייה
  • כמה עלים של כוסברה טרייה
  • 1 גבעול סלרי
  • 2 שיני שום קלופות
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 5 פרוסות חזה אווז מעושן (אופציונלי, לא חובה)
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • קמח
  • פירורי לחם
  • שמן לטיגון
  • מלח

 

אופן ההכנה:

מכינים את המלית:

  1. אם יש לכם מעבד מזון אז מכניסים לתוכו את הפטרוזיליה, הכוסברה, גבעול הסלרי ושיני השום וקוצצים את הכל יחד בלהב הפלדה. במידה ואין ברשותכם, פשוט קוצצים בסכין חדה קציצה דקה מאד.
  2. קוצצים בנפרד גם את האגוזים במעבד מזון או בסכין, עד שהם יהיו קטנים מאד.
  3. מערבבים את האגוזים עם הירק.
  4. חותכים את חזה האווז לאורכו לשני חלקים שווים, ומשתמשים למנה בחלק שכולל את השומן.

תמונה של חזה העוף עם מלית מעל

תמונה של פרוסת חזה אווז על המלית שעל חזה העוף

ממלאים:

  1. פורסים את חזה העוף על משטח עבודה, מתבלים אותו במעט מלח ומניחים במרכזו שתי כפות גדושות מן המלית.
  2. מעל המלית מניחים פרוסת חזה אווז.
  3. מגלגלים את חזה העוף ומניחים בצלחת.
  4. חוזרים על הפעולה עם כל הנתחים.

תמונה של גלילת חזה העוף המוכנה לפני הציפוי

מצפים:

  1. טורפים את הביצים עם החרדל וקצת מלח.
  2. מכינים שתי צלחות נוספות: האחת עם קמח והשנייה עם פירורי לחם.
  3. מצפים כל גליל בקמח, מעבירים אותו טבילה בתערות הביצים, ומסיימים ומצפים בפירורי הלחם.
    (תיראו איזה יופי של פירורי לחם באריזה חדשה עם סגירה חוזרת מבית מותג שופרסל!. יותר לא צריך לחפש כלי בשביל לשמור בתוכו את הפירורים שנשארים)
    תמונה של גלילות חזה עוף לצד חבילת פירורי לחם מוזהבים של מותג שופרסל

מטגנים:

  1. מחממים שמן בתבנית רחבה ועמוקה. גובה השמן צריך להיות כ – 3 ס"מ, וברגע שהוא רותח יש להנמיך את האש לחום בינוני ורק עליו לטגן את הגלילות.
  2. מניחים את הגלילות בשמן והופכים כשצד אחד מזהיב היטב. פעולה זו קצת יותר ארוכה משניצלים רגילים משום שמדובר בגליל עבה, וזמן הטיגון הארוך בחום הנמוך הוא חיוני לכך שהם יתבשלו מבפנים ולא רק ישחימו מבחוץ.


איך יודעים מתי מוכן?

אני לא אלאה אתכם עם שימוש במד חום שבדרך כלל אין לאף אחד בבית, ולכן הדרך הכי פשוטה היא לבדוק את אחת הגלילות. חוצים אותה לשניים ואם היא מוכנה אז סביר להניח שגם אלה מסביבה. במידה והיא לא מוכנה, מחזירים את הגליל החצוי לשמן, זה בסדר גמור כי גם כך נפרוס אותו בהמשך. במידה ואתם רוצים להיות בטוחים לגמרי, אז לאחר שאחת מוכנה לגמרי אפשר לחצות גם את כל השאר, ולבדוק.

ניתן להכין את המנה הזו מספר שעות מראש ולשמור את הגלילים במקרר. לפני ההגשה מכניסים את התבנית לתנור ומחממים בחום גבוה. הם ייצאו כמו חדשים.

תמונה של גלילות חזה עוף לצד קערית עם עגבניות חתוכות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס