דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת פתיתים וירקות ברוטב עגבניות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקדירת פתיתים אדומים וירקות ברוטב עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

את הפתיתים נהוג להכין בדרך כלל כמו אורז, אך הפעם הכנתי אותם בדרך שונה. הרתחתי אותם כמו פסטה, סיננתי וערבבתי עם הירקות והרוטב שבישלתי בנפרד.
אני יכולה לומר לכם בכנות, שהתוצאה היתה נפלאה. בני משפחתי, מגדול ועד קטן ליקקו את הצלחות ואני רק יכולתי לחייך בלבי על כמה מהיר, קל וזול היה לרצות אותם.

תמונה של הקדירה בקערה מוגשת לצד קערית עם ירקות חתוכים


החומרים:

  • 1 שקית פתיתים אפויים קוסקוס (500 גרם)
  • 1 קופסת גרעיני תירס מתוק שופרסל (550 גרם)
  • 1 קופסת פטריות שמפניון חתוכות דלות בנתרן (400 גרם)
  • 1 קופסת רסק עגבניות (100 גרם)
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר גדול מים. כשהמים רותחים בוזקים בתוכם מעט מלח ומכניסים את הפתיתים. מבשלים כ-8 דקות עד שהפתיתים מתרככים, מסירים מהאש ומסננים.
  2. מחזירים את הפתיתים לסיר הבישול הריק ממים.

בזמן שהפתיתים מתבשלים מכינים את הירקות:

  1. מסננים את התירס.
  2. מסננים את הפטריות ושוטפים אותן.
    תמונה של פטריות, תירס ורסק עגבניות
  3. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את השמן. מעבירים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות. מוסיפים את הגמבה ומטגנים יחד כשלוש דקות.
  4. מוסיפים את הפטריות והתירס המסוננים וממשיכים לטגן.
  5. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והמלח ומערבבים.
  6. מוסיפים חצי כוס מים לתערובת שבמחבת, מביאים לרתיחה, טועמים באם צריך להוסיף מעט מלח, מכסים במכסה ומנמיכים את האש.
  7. מבשלים במשך כחצי שעה תוך כדי שמערבבים מדי פעם.
  8. מעבירים את תערובת הירקות והרוטב לסיר הפתיתים ומערבבים. מדליקים את האש ומבשלים יחד על אש נמוכה כחמש דקות בכדי שכל הטעמים ייספגו..

אני מבטיחה לכם שהמנה הזו תהפוך להיות אורחת קבועה אצלכם בבית. היא כל כך יפה וטעימה, והכי חשוב – זולה וקלה להכנה. 

תמונה נוספת של קדירת הפתיתים והירקות מוגשת בקערה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס