קדירת חורף של חומוס ובשר עם חצילים וארטישוק ירושלמי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת חורף של גרגירי חומוס ובשר עם חצילים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל חומוס ובשר עם חצילים וארטישוק ירושלמי

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: סיר משפחתי 5-6 סועדים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

את הקדירה הזו רצוי לתזמן עם מזג אוויר קריר ואפרורי עם עדיפות לזרזיפים דקיקים של גשם ורוח שמידפקת על החלונות. ריח התבשיל העולה מן הכיריים יציף את הבית בניחוחות עמוקים ויבשר לכולם שהחורף כבר כאן, וישלח את כל דיירי הבית אל המטבח בציפייה לארוחה.

קדירת החורף הזו תכלול בתוכה נתחי בשר שמנמנים ועסיסיים, גרגרי חומוס רכים ונימוחים, קוביות חצילים נמסות בפה, ורוטב עשיר ומלטף שבתוכו תוכלו לבחור אם להוסיף תפוחי אדמה רגילים או ירושלמים, כפי שבחרתי במקרה הזה, והם יהיו אחראים לתוספת טעם מאד ייחודי לתבשיל.

לנתחי הבשר והחומוסים אני מעדיפה לתת בישול קצר ומקדים בסיר לחץ, מה שיאפשר לי בהמשך בישול אחיד ומהיר של כל הקדירה. במידה ואין לכם סיר לחץ, בשלו את הבשר והחומוסים בשני סירים נפרדים עד לריכוך ולאחר מכן המשיכו את ההכנה לפי המתכון.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

1.5 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
500 גרם גרגרי חומוס יבשים
2 חצילים
2 בצלים
3 שיני שום
2 עגבניות
3 ארטישוק ירושלמי (או תפוחי אדמה רגילים)
3 כפות רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
שמן קנולה
מלח ופלפל

מכינים את גרגרי החומוס:

  1. משרים את גרגרי החומוס 12 שעות בקערה מלאת מים.
  2. מסננים, ומעבירים לסיר לחץ.
  3. ממלאים את הסיר במים חדשים עד לכיסוי הגרגירים ומביאים לרתיחה.
  4. סוגרים את מכסה סיר הלחץ, ומבשלים במשך 20 דקות.
  5. מסננים.
  6. במידה ואין סיר לחץ אז לאחר ההשרייה פשוט מבשלים את הגרגירים בסיר רגיל עד לריכוך, ואם רוצים ממש לקצר הליכים אפשר להשתמש פשוט בחומוס מבושל קפוא.

מכינים את הבשר:

  1. מחממים מעט שמן בסיר לחץ, ומטגנים את קוביות הבשר עד שהן משנות את צבען.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
  3. סוגרים במכסה ומבשלים חצי שעה.
  4. במידה ואין סיר לחץ אז לאחר הטיגון פשוט מבשלים את הבשר בסיר רגיל, בלהבה בינונית נמוכה עד לריכוך. (בין 2-3 שעות)
  5. מסננים מהנוזלים.

מכינים את החצילים:

  1. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לקוביות.
  2. מניחים בקערה, יוצקים על החצילים 3 כפות שמן, ומערבבים.
  3. מפזרים את קוביות החצילים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום של 200 מעלות במשך כ-20 דקות עד להזהבה.

עוד קצת הכנות מוקדמות:

  1. קולפים את הבצלים, וקוצצים אותם.
  2. קולפים את שיני השום וקוצצים אותן גס.
  3. שוטפים את העגבניות וחותכים לקוביות.
  4. קולפים את תפוחי האדמה (הרגילים או הירושלמים) וחותכים לקוביות גדולות.

מרכיבים את התבשיל:

  1. בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים.
  3. מוסיפים לסיר את הבשר ואת גרגרי החומוס המבושלים ומערבבים.
  4. מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל וממשיכים לערבב תוך טיגון.
  5. מוסיפים את החצילים האפויים, העגבניות החתוכות ואת קוביות תפוחי האדמה, ומערבבים בעדינות.
  6. מוסיפים לסיר 3 כוסות מים ואת רסק העגבניות, ומערבבים.
  7. מביאים לרתיחה, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך.
  8. מכסים במכסה ומבשלים 45 דקות על אש בינונית/נמוכה, כשמדי פעם ניתן לערבב בעדינות את תכולת הסיר.

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס