דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת אורז עם ירקות ופרגיות

תמונה גרסת הדפסה

ארוחה בסיר אחד: מתכון לתבשיל אורז עם ירקות ופרגיות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

תמו להם הימים הלבנים. כלומר, הימים בהם כל מה שראינו הכיל גבינה ומוצרי חלב מכל סוג שהוא. ימים בהם חיפשנו ללא הרף אחר המתכונים החלביים המושלמים לשולחן החג הלבן שלנו, אותו קישטנו בפרחים צחורים, לבשנו חולצות לבנות והכנו כמויות אדירות של מאכלים לבנים עם רוטבי שמנת מוקרמים. כן. תמו להם ולהתראות בשנה הבאה. אני לפחות, צריכה חופש ממאכלי גבינה לפחות…שבוע. אבל ברצינות, כל מה שמתחשק לי עכשיו זה איזה תבשיל ביתי שיאגד בתוכו מיליון ריחות וטעמים וכמובן איזו חתיכת בשר עסיסית אחת.
לכל עדה יש את הסיר הגדול שלה שלתוכו מכניסים כל טוב ובכמה דקות של עבודה מבלי ללכלך את כל המטבח, מתקבל תבשיל עשיר עם ריחות שקוראים ליושבי הבית להגיע לשולחן ומהר, לפני שייגמר. אני בדרך כלל מגוונת ומכינה תבשיל כזה מכל מה שיש בבית. יש חזה עוף? נשתמש בו! פרגיות? גם הולך. ירקות קפואים, טריים, כל מה שאני מוצאת באותו רגע נכנס לסיר הזה, כשכמובן מה שמחזיק את כל התוספות האלה הוא האורז.
מכיוון שכך, אני כבר מקדימה ואומרת – אין חובה להיצמד למתכון. לא אוהבים ברוקולי? מתחשק לכם דווקא חציל? קדימה, לכו על זה. יש עיקרון מסוים שלפיו יש לבנות את הקדרה והוא: טיגון הבצל, טיגון הבשר, הוספת הירקות לטיגון קצר ואז הוספת האורז והמים, הרתחה והנמכה של האש.
את התבשיל מספיק לערבב פעם אחת תוך כדי הבישול, ומה שהכי חשוב זה לתת לו לנוח לאחר כיבוי האש, עם מכסה סגור, במשך 15 דקות לפחות.
כן, הרחיקו את החבר'ה מהסיר. אסור לגעת! שילחו אותם להכין סלט ירקות בינתיים. הולך יופי ליד.

תמונה של קדירת האורז

החומרים: 

(כמות ל 6-8 רעבים)

  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 קילו פרגיות חתוך לקוביות
  • 250 גרם ברוקולי קפוא
  • 2 כוסות אפונה קפואה
  • 3 גזרים קלופים ומגוררים
  • 4 כוסות אורז
  • 1 כף כוסברה יבשה
  • 1 כף בהרט
  • 1 כפית כורכום
  • מלח לפי הטעם
  • שמן לטיגון
  • 6 כוסות מים רותחים (לאורז)

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הקדירה

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הברוקולי והאפונה מספר דקות עם קצת מים עד שהברוקולי מתרכך. מסננים.
  2. מחממים חצי כוס שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  3. מוסיפים את הפרגיות ואת התבלינים ומטגנים עד שבשר הפרגית מוכן מבפנים. (בודקים עם סכין)
  4. מוסיפים את הגזר ומטגנים עד שמתחיל להתרכך.
  5. מוסיפים את הברוקולי והאפונה ומטגנים יחד עוד דקה.
  6. מוסיפים את האורז ומטגנים עוד שתי דקות הכל יחד. מוסיפים את המים הרותחים, מביאים לרתיחה נוספת ובודקים באם צריך להוסיף עוד מלח. זה הזמן להוסיף. מערבבים.
  7. מנמיכים את האש וסוגרים מכסה.
  8. לאחר עשר דקות מערבבים בעדינות ושוב סוגרים את המכסה לעוד 10 דקות.
  9. בודקים אם האורז התרכך ובמידה וכן מכבים את האש. במידה ולא, יש לתת להתבשל עוד מספר דקות, עד לריכוך האורז.
  10. משאירים את המכסה סגור עם האש כבויה במשך 15 דקות.
  11. מעבירים לכלי הגשה גדול ונהנים מכל ביס.

תמונה של קדירת האורז בכלי הגשה

הכנתם? אשמח לשמוע איך יצא. כמו כן, אשמח לשמוע על התבשילים בסיר אחד שמככבים אצלכם בבית.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בושם בודקים ישירות על העור

ככה תדעי מה הריח האמיתי שלו

בושם זהה יכול להריח שונה על נשים שונות, לכן אל תתפתי לקנות אוטומטית את הבושם שאהבת על אישה אחרת לפני שבדקת אותו על עצמך.

בעלת עור רגיש? תקראי את זה

מה לחפש על תווית מוצרי הקוסמטיקה?

אם את בעלת עור רגיש השתדלי להימנע מרכיבים הידועים כאלרגניים יותר מאחרים - פרבנים וסולפטים (SLS). ובכל מקרה העדיפי רשימת רכיבים קצרה ככל האפשר.