מתכון קדירת אוסובוקו עם דלעת ופירות יבשים בבישול ארוך - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קדירת אוסובוקו עם דלעת ופירות יבשים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לתבשיל אוסובוקו עם דלעת ופירות יבשים בבישול ארוך

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: קדירה משפחתית

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אני אתחיל ואפצח בהצהרה חד משמעית שמדובר באחת המנות היותר טעימות שייצא לכם לטעום! נתחים עסיסיים ובשרניים של אוסובוקו שהתבשלו להם ביין אדום בתוספת דלעת ופירות יבשים, אשר בתום הבישול הארוך פשוט נמסים אל תוך הרוטב, שהופך לעשיר וסמיך במיוחד, ומקבל אלף טעמים מתקתקים שפשוט אי אפשר לעמוד בפניהם.

מה שכיף במנה הזו, שהיא פשוט מכינה את עצמה. כל מה שעלינו לעשות הוא לזרוק אל תוך הסיר את המרכיבים, והבישול הארוך והאיטי פשוט עושה כבר את שלו. עכשיו פשוט נכוון טיימר לשלוש שעות, ובסיומם נכבה את האש, ונתעלף מהטעם ומהניחוחות שמציפים את המטבח.

טוב, אז רצוי מדי פעם גם לתת איזה ערבוב קל באמצע, אל תתפסו אותי במילה. אבל באופן עקרוני מדובר באחת המנות היותר חגיגיות וקוצרות מחמאות שכדאי לכם להכין, שגם מושלמות לאירוח בשל האפשרות לבשל אותה יום יומיים לפני הסעודה ולשמור במקרר.

הערה קטנה – אם לא בא לכם על אוסובוקו, אפשר להחליף את הבשר בכל קוביות בשר אחרות שתחפצו.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

2 קילו אוסובוקו
נתח דלעת ארוז
2 כרישה
1 גבעול סלרי + העלים
5 שיני שום קלופות
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
200 גרם תאנים מיובשות
100 גרם חמוציות
100 גרם ערמונים בוואקום
2 כוסות יין אדום יבש
1 כוס מים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף סוכר חום
1 כפית קינמון
1 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט פיסטוקים קצוצים לקישוט
מעט שמן קנולה

מכינים:

  1. שוטפים ומייבשים בנייר מגבת את האוסובוקו, ומטגנים אותו במעט שמן משני הצדדים, להזהבה. מוצאים מהסיר.
  2. קולפים את הדלעת וחותכים אותה לחתיכות גדולות.
  3. את החלק הלבן של הכרישה פורסים דק.
  4. את הפירות היבשים קוצצים גס. מקפידים לקטום את הפינות הקשות של התאנים.
  5. אל תוך השמן שבסיר שבו טיגנו את הבשר, מכניסים את הכרישה הפרוסה, את שיני השום ואת הפירות היבשים כולל החמוציות והערמונים, ומטגנים מספר דקות תוך ערבוב.
  6. מחזירים את הבשר לסיר, מוסיפים את הדלעת, הסלרי, היין, המים והתבלינים.
  7. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר במכסה ומעבירים לאש נמוכה.
  8. מבשלים במשך שלוש שעות, תוך שמערבבים פעם בשעה את התכולה.
  9. לאחר שלוש שעות מכבים את האש.
  10. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס