קבב 'הפתעה' במילוי טחינה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קבב 'הפתעה' במילוי טחינה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון להכנת קבב ביתי עם טחינה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 25 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

יום העצמאות מגיע, ואיתו יריית הפתיחה לעונת ה"פיקניקים" ומסיבות הברביקיו שמאפיינות את הקיץ. והשנה, עם שלל הבשרים שאתם אוהבים להניח על המנגל, אתם מוזמנים להפתיע בקציצות קבב מפתיעות שמסתירות בתוכן טחינה טעימה!

כן, במקום לטבול את הקבב בטחינה, אנו מקבלים את הרוטב הטעים הזה כבר 'בילד אין' בתוך קציצת בשר עסיסיית, ובפטנט משגע שמבטיח הצלחה מסחררת.

והפטנט מהו? במקום להתעסק עם טחינה נוזלית שקשה למלא איתה את הקבב, כשהיא מתחילה לנזול לכל הכיוונים או להתמזג עם תערובת הבשר, פשוט מקפיאים קוביות קטנות של טחינה ומכדררים את הקציצה סביב קובייה קפואה שכזו. במהלך הצלייה הקובייה תפשיר והמלית תהפוך לנוזלית כפי שהיא צריכה להיות.

פשוט כיף גדול לנגוס בקבב הזה ולקבל מלית טעימה של טחינה תוך כדי. נסו ותיהנו.

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 קילו בשר צוואר טרי טחון
1 בצל קטן
2 שיני שום
צרור פטרוזיליה קטן
2 כפות שמן זית
1 כף שטוחה פפריקה מתוקה
1 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח ופלפל
טחינה מוכנה (אפשר קנויה)

מכינים:

  1. יום לפני שמכינים יוצקים את הטחינה לתוך מגש של קוביות קרח קטנות או תבנית סיליקון עם שקעים קטנים, ומקפיאים.
  2. קולפים את הבצל ואת שיני השום, ומכניסים אותם למעבד מזון עם להב פלדה.
  3. שוטטפים, מייבשים ומוסיפים את הפטרוזליה.
  4. קוצצים הכל יחד דק מאד.
  5. מניחים את הבשר בקערה, ומוסיפים את תערובת הבצל הקצוצה.
  6. מוסיפים את השמן ומתבלים.
  7. לשים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. מניחים את תערובת הבשר במקרר לשעה להתייצבות ולהתגבשות הטעמים.

מכינים את הקבב:

  1. מניחים בכף היד מעט מתערובת הבשר.
  2. במרכז מניחים קוביית טחינה קפואה.
  3. סוגרים את הקבב עם כמות נוספת של בשר ומהדקים לקציצה עגולה ויפה.
  4. מכינים כך עם כל הכמות.
  5. מחממים את הגריל או מחבת פסים. חשוב שהגריל או המחבת יהיו חמים מאד.
  6. משמנים את הגריל או המחבת במעט שמן או בתרסיס שמן.
  7. מניחים את הקציצות וצולים על חום בינוני משני הצדדים עד להזהבה.
  8. מגישים חם.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס