מתכון לקאפקייקס פיניאטה בציפוי קרם וניל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קאפקייקס פיניאטה בציפוי קרם וניל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקאפקייקס פיניאטה בציפוי קרם וניל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 12 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

כולם אוהבים הפתעות, וגם עוגות קטנות אישיות, והיום נשלב בין שתי האהבות הללו ונכין קאפקייקס שמבחוץ נראים תמימים אך בתוכם מסתתרת הפתעת סוכריות עדשים, מה שמייצר קינוח הפתעה בסגנון פיניאטה שמתאים במיוחד לימי הולדת ו/או למסיבות סוף השנה.

כמה שהקאפקייקס הללו מרשימים ומתוקים, ככה הם קלים להכנה. הבסיס שלהם הוא תערובת של עוגת וניל פשוטה ובחושה, שנותנת תוצאה רכה וטעימה, כשלעצלנים במיוחד ניתן להשתמש גם בתערובת מוכנה לעוגה, כי בעצם הסיפור מתחיל לאחר שהעוגות הקטנות והחמודות האלה יוצאות מהתנור.

או אז נחרוץ בהן גומה קטנה, אפשר בעזרת סכין או בעזרת חורצן עגול, נמלא בסוכריות עדשים או בכל סוכריות צבעוניות אחרות שתבחרו, נסגור מחדש, ונקשט בקרם.

ביס אחד, ונקבל מפל של סוכריות צבעוניות שנשפך החוצה, והמון קריאות התלהבות שימלאו את החלל.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

המרכיבים עבור קאפקייקס וניל:

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
2 כוסות קמח תופח
3/4 כוס חלב
עטרות נייר
תבנית עם שקעים למאפינס
תרסיס שמן

המרכיבים עבור קרם וניל:

500 מ"ל שמנת להקצפה
2 שקיות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
שקית זילוף עם פיית כוכב

לקישוט ומילוי:

סוכריות עדשים
סוכריות צבעוניות

מכינים את הקאפקייקס:

  1. בקערת המערבל מקציפים במהירות גבוהה את החמאה עם הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת חלקה ותפוחה.
  2. מוסיפים את הביצים בזו אחר זו, תוך כדי הקצפה, כשכל ביצה נכנסת לאחר שהקודמת נטמעה בתערובת.
  3. מנמיכים את מהירות המערבל, ומוסיפים את הקמח והחלב לסירוגין.
  4. ממשיכים לערבל עד שתערובת מתאחדת והופכת להיות חלקה.
  5. מניחים את עטרות הנייר בתוך שקעי המאפינס, ומרססים בתרסיס שמן.
  6. ממלאים את עטרות הנייר בתערובת העוגה.
  7. מכניסים לתנור, ואופים בחום של 150 מעלות במשך 35-40 דקות, עד שהמאפים מתייצבים ומזהיבים מעט.
  8. מצננים צינון מלא בטמפרטורת החדר.

עכשיו הגענו לחלק הכייפי. ממלאים בסוכריות:

  1. חורצים בכל מרכז מאפה, עיגול קטן לכל עומקו, אך מבלי לפגוע בבסיס, כך שתיווצר לנו באר קטנה.
  2. מהחלק שהוצאנו חותכים את פנים העוגה, כך שיישאר לנו רק החלק העליון של המאפה כדי לסגור את הגומה.
  3. ממלאים בסוכריות צבעוניות, וסוגרים עם עיגול העוגה שחתכנו.

מכינים את קרם הווניל:

  1. מקציפים יחד את השמנת, הפודינג והחלב, עד לקבלת קרם יציב.
  2. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם פיית כוכב, ומזליפים על פני הקאפקייקס.
  3. מקשטים בעוד סוכריות צבעוניות, ושומרים במקרר עד להגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס