מתכון לקאפקייקס שוקולד מיוחדים בגביעי גלידה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

קאפקייקס בגביעי גלידה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקאפקייקס שוקולד מיוחדים בגביעי גלידה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החופש הגדול הגיע,

וזה בדיוק הזמן למצוא פעילויות משותפות, שישמשו תעסוקה נהדרת להורים וגם לילדים.

בין קייטנה לבריכה, בין משחקי קופסה לשיעורים לחופש,

אפשר להתקבץ יחד במטבח, ולאפות קאפקייקס בגביעים של גלידה,

מתערובת בחושה וקלה להכנה.

את העוגות אפשר להכין ביחד עם הילדים, ולקשט בשלל סוכריות ועיטורים צבעוניים.

שיהיה לנו חופש נעים!

תמונה של הקאפקייקס בגביעי גלידה

 

החומרים ל-10 קאפקייקס: 

  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב
  • 100 גרם (חצי כוס) שמן
  • 2 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח
  • 60 גרם (חצי כוס פחות כף) קקאו
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 120 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר
  • 10 גביעי גלידה


לקצפת שוקולד:

  • 80 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 80 גרם שוקולד חלב, קצוץ
  • 330 מ"ל (גביע ושליש) שמנת מתוקה


לקישוט:

  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • דובדבנים או סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

לקאפקייקס:

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  2. טורפים בקערה בינונית חלב, שמן, ביצים ותמצית וניל.
  3. מנפים לקערה גדולה נפרדת קמח, קקאו ואבקת אפייה, מערבבים פנימה מלח וסוכר.
  4. יוצרים גומה במרכז, יוצקים פנימה את החומרים הרטובים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת יחסית אחידה. מחלקים את התערובת בין גביעי גלידה עד כשלושת רבעי מגובה הגביע,
  5. ואופים כ-20 דקות. מצננים לגמרי.


לקצפת שוקולד:

  1. ממיסים במיקרוגל יחד את שני השוקולדים, מצננים עד שהשוקולד חמים מעט, ועדיין נוזלי.
  2. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה לקצפת יציבה. מוסיפים בהדרגה את השוקולד המומס תוך כדי הקצפה לקבלת קרם שוקולדי חלק.
  3. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר של כ-2 ס"מ, ומזלפים תלולית קצפת על כל קאפקייק.


לעיטור:

  1. ממיסים במיקרוגל שוקולד לבן, מצננים ומנטפים מהשוקולד על כל קאפקייק בעזרת כפית.
  2. מעטרים בדובדבן או בסוכריות צבעוניות. שומרים בקופסה אטומה במקרר,
  3. מוציאים לטפרטורת החדר מעט לפני ההגשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס