דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צמת שמרים ביתית עם גבינה ואננס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לצמת שמרים ביתית עם גבינה ואננס

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא, "פיית העוגיות"

הקור שהתחיל להתגבר בשבועות האחרונים עושה חשק אדיר להתכרבל עם מאפי שמרים חמימים ומנחמים, כאלה שממלאים את הבית בניחוחות אפייה שמזדחלים בכל חדר המדרגות.

אבל למה לקנות בחוץ כשאפשר להכין עוגות שמרים נפלאות לבד בבית?

הפעם מכינים צמות שמרים ביתיות ורכות מבצק שמרים קר שמתפיחים במקרר למשך הלילה, ובמלית מפנקת ומהירה של גבינה כחושה משובצת באננס.

אף אחד לא יוכל לסרב לפרוסה – בכל זאת, איך אפשר לעמוד בפני עוגת שמרים גבינה ריחנית ומפתה שרק הרגע נאפתה?

תמונה של צמת השמרים לצד חבילת חתיכות אננס מוקפאות של שופרסל

החומרים ל-2 עוגות:

לבצק:

  • 500 גרם (3 כוסות וחצי ועוד כף) קמח
  • 7 גרם שמרים יבשים, או 20 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 1 כפית קליפת לימון מגוררת
  • 2/3 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים L
  • 180 מ"ל (שלושת רבעי כוס) חלב, חמים
  • 80 גרם חמאה, רכה מאוד

למלית גבינה ואננס:

  • 400 גרם גבינה כחושה לאפייה (טבורוג, טוב טעם או כנען)
  • 80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
  • 1 ביצה L
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 30 גרם (3 כפות מחוקות) קורנפלור
  • 300 גרם (קופסה) קוביות אננס מוקפאות, מופשרות

לציפוי:

  • 1 ביצה, טרופה
  • 120 מ"ל (חצי כוס) מים
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר

תמונה של צמת שמרים עם גבינה ואננס חתוכה לפרוסות

אופן ההכנה:

  1. לבצק: בקערת מערבל חשמלי עם וו הלישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, קליפת לימון מגוררת, מלח, תמצית וניל, ביצים וחלב חמים בהדרגה ולשים לבצק אחיד. מוסיפים חמאה רכה ולשים 10 דקות לבצק רך מאוד ואלסטי
  1. מפזרים על הבצק מעט קמח, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה גדולה, עוטפים היטב בניילון נצמד ומתפיחים במקרר למשך הלילה.
  2. למלית גבינה ואננס: מערבבים גבינה עם סוכר, ביצה, תמצית וניל וקורנפלור למלית חלקה.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח קלות למלבן של 35×20 ס"מ. מניחים בשליש המרכזי לאורכו של כל מלבן מחצית ממלית הגבינה ומפזרים מעל מחצית מקוביות האננס.
  1. בעזרת סכין חדה חותכים את יתרת הבצק משני צידי המלית לפסים בעובי של 2-3 ס"מ, וקולעים את רצועות הבצק מעל למלית, פעם מימין ופעם משמאל כך שהמלית מכוסה לגמרי.
  2. מעבירים כל צמה לתבנית אינגליש קייק, מכסים בניילון נצמד רופף או במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות. מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים 30-35 דקות להשחמה.
  1. בזמן האפייה מבשלים מים וסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס והתערובת מגיעה לרתיחה.
    ממשיכים לבשל את הסירופ תוך בעבוע קל 3-5 דקות נוספות, מברישים את העוגות בסירופ מיד כשיוצאות מהתנור. העוגות במיטבן ביום ההכנה.

 

תמונה נוספת של צמת שמרים עם גבינה ואננס

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

בושם בודקים ישירות על העור

ככה תדעי מה הריח האמיתי שלו

בושם זהה יכול להריח שונה על נשים שונות, לכן אל תתפתי לקנות אוטומטית את הבושם שאהבת על אישה אחרת לפני שבדקת אותו על עצמך.

שמרו על השפתיים

הנטייה ללקק שפתיים יבשות רק פוגעת בהן

אחת הטעויות הנפוצות בטיפול בשפתיים יבשות היא הנטייה שלנו ללקק אותן, אבל בפועל, אחרי רגיעה של שניות ספורות, זה רק מחמיר את המצב.

קצרו את המקלחת

מקלחת ארוכה בחורף לא טובה לעור שלכם

מקלחת רותחת, כמו שרובנו אוהבים לעשות, מייבשת את העור ולכן מאוד לא מומלצת בעונה הקרה. בכל מקרה אל תוותרו על קרם לחות אחרי המקלחת.