צמד מלכות: מתכון ללזניה תרד וגבינות וקנלוני גבינות ופסטו - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צמד מלכות – לזניה וקנלוני

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ללזניה תרד וגבינות וקנלוני גבינות ופסטו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

כמו הקיש והפשטידה, צמד נוסף שתפס תאוצה בשנים האחרונות והפך גם הוא לחלק בלתי נפרד מאירוח חלבי מגיע דווקא מהמטבח האיטלקי – הקנלוני והלזניה.
להבדיל מה"מאמאות" האיטלקיות שלא יעזו לפתוח קופסא של פסטה מוכנה ולהכין ממנה את הלזניה שלהן, אצלנו בארץ דווקא קיבלו בחום את המוצרים האיכותיים שעלו בשנים האחרונות למדפים ומאפשרים הכנת המאפים בקלות ועם תוצאות אופטימליות.
נכון שמי שמבין ויודע להכין פסטה בבית, לא יוותר על ההנאה הכרוכה בדבר ועל השידרוג בטעם של פסטה טריה, אך אני שמחפשת תמיד להפוך את החיים ליותר קלים, ולמרות שאשמח ללמוד להכין פסטה, באירוח גדול ועמוס אעדיף לקצר הליכים ולקנות את המוצר המוכן.
לזניה וקנלוני, סך הכל מדובר באותה גברת בשינוי אדרת. מדובר באותה הפסטה אשר מגיעה פעם אחת בצורת גליל (קנלוני) ופעם אחת בצורת ריבוע שטוח. אי לכך, אפשרויות המשחק עם המתכונים השונים המיועדים לשתיהן, גדולות. ניתן לקחת מלית ממתכון של הלזניה ולמלא איתו קנלוני ולהיפך. ניתן להשתמש ברוטב המיועד לקנלוני ולעטוף איתו את שכבות הלזניה הנימוחות.
כמו כן, בדומה לפשטידה, אף אחד לא יחליט עבורנו מה להכניס בפנים. במתכון כתוב קשקוול ובא לכם גבינה צהובה במקום? לכו על זה. יש לכם שאריות של המון גבינות במקרר? תדחפו גם אותן. בא לכם טעם שרוף? תחליפו את התרד בחציל קלוי.
כן, אין סוף לרעיונות ולשדרוגים שאפשר להעביר את שתי המלכות הללו. איש איש לפי טעמו.
היום תקבלו ממני מתכונים נפלאים וקלים מאד להכנה, כולל פטנט למילוי קנלוני בקלות ובמהירות.
אני מבטיחה לכם קריאות התלהבות מכל האורחים ואושר גדול.


קנלוני במלית גבינות ופסטו ברוטב עגבניות

מאפה קל להכנה, טעים בטירוף ומעורר את כל החושים

תמונה של קנלוני במלית גבינות ופסטו ברוטב עגבניות

החומרים:

  • 1 אריזת קנלוני


החומרים למלית:

  • 200 גרם גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 200 גרם גבינת קשקוול מגוררת
  • 2 כפות ממרח פסטו
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים
  • 1 ביצה
  • שקית זילוף חד פעמית


החומרים לרוטב עגבניות:

  • 400 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
  • 2 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף פפריקה אדומה מתוקה
  • מלח
  • מספר עלי בזיליקום טרי
  • חצי כוס מים


החומרים לרוטב בשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • חצי כפית מלח
  • 1 שן שום קצוץ
קולאז' תמונות של שלבי הכנת הקנלוני

אופן מילוי הקנלוני:

  1. מערבבים בקערה את כל חמרי המלית.
  2. מעבירים לשק זילוף.
  3. גוזרים את קצהו של שק הזילוף וממלאים את הקנלוני בקלות ובמהירות על ידי הזלפת המלית לתוך הגלילים.
  4. מניחים את הגלילים הממולאים בתבנית מלבנית בגודל 23*27 ס"מ פחות או יותר.
  5. מערבבים את כל חומרי הרוטב ושופכים על הגלילים שבתבנית.


מכינים את הבשמל:

  1. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנספג בתוך החמאה. מוסיפים את החלב, המלח והשום הכתוש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  2. שופכים את הבשמל על רוטב העגבניות ועוטפים את התבנית בנייר כסף.
  3. מכניסים לתנור מחומם ל-220 מעלות ואופים כ-40 דקות.
  4. מסירים את נייר הכסף לאחר בדיקה שגלילי הפסטה התרככו, ואופים כעשר דקות להזהבה קלה.
תמונה של פרוסה מהקנלוני מוגשת בצלחת

 

לזניה במלית תרד ברוטב שמנת בשמל

שכבות רכות ונימוחות של מאפה ברוטב שמנתי ונפלא

תמונה של לזניה במלית תרד ברוטב שמנת בשמל

החומרים:

  • 1 אריזת דפי לזניה


החומרים למלית:

  • 300 גרם עלי תרד שטופים
  • 150 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • 200 גרם גבינת ריקוטה
  • 150 גרם גבינה כחושה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
  • מלח


החומרים לרוטב שמנת בשמל:

  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 2 כוסות חלב
  • 1 שמנת מתוקה
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • 1 שן שום כתוש
  • מלח
קולאז' תמונות של שלבי הכנת הלזניה

אופן הכנת המלית:

  1. חולטים את עלי התרד במים רותחים, מסננים וקוצצים בסכין.
  2. מערבבים בקערה את כל הגבינות עם עלי התרד.


אופן הכנת הרוטב:

  1. ממיסים את החמאה במחבת עמוקה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לאיחוד.
  2. מוסיפים את החלב, השמנת והתבלינים וממשיכים לבשל עד שהרוטב מתחיל להסמיך.
    אם הרוטב הופך סמיך מדי ברמה שאי אפשר לשפוך אותו, ניתן להוסיף מעט חלב.


הרכבת הלזניה:

  1. מסדרים את דפי הלזניה בתבנית מרובעת 25*25 או מלבנית 23*27.
  2. מחלקים את המלית לשלושה חלקים ומורחים חלק אחד על העלים.
  3. שופכים מעט רוטב על המלית ומניחים שוב דפי לזניה לאורך כל התבנית.
  4. שוב מורחים מלית גבינות ושוב שופכים מעט רוטב.
  5. חוזרים שוב על הפעולה. דפי לזניה, מלית ורוטב.
  6. מסדרים קומה אחרונה של דפי לזניה ושופכים את הרוטב שיכסה את כל החלק העליון ובנוסף שיחלחל אל פנים ולצידי התבנית.
  7. מכסים בנייר כסף ואופים בחום של 220 מעלות כ-40 דקות עד שבבדיקה מסתבר לנו כי עלי הלזניה התרככו.
  8. מסירים את נייר הכסף ומזהיבים כעשר דקות.
    השכבה העליונה של הלזניה הופכת בדרך הזו לקראנצית ומעניינת.
תמונה של פרוסה מהלזניה מוגשת בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס