דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צלי ירקות אלגנטי בשלוש דקות עבודה

תמונה גרסת הדפסה

צלי ירקות עם שומר בתנור

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

אחד הירקות שעברו מהפך תדמיתי בתקופה האחרונה הוא השומר. היו זמנים שהייתי חולפת על פני ערימת השומרים אצל הירקן מבלי להעיף לעברם מבט, ובטח שלא שביב של מחשבה להכניס אחד מהם הביתה. הכל התחיל מכך שאת הטעם של השומר הטרי איני חובבת, אך יום אחד עשיתי מעשה. ערימת השומר שעל הדוכן היתה נראית כל כך טריה ויפה, כל כך צעירים ורעננים הם היו שמבלי משים שלחתי את ידי וקניתי כמה.

בבית הכנסתי אותם לתנור עם ערימה נוספת של ירקות ותבלינים, וכשטעמתי את התוצר הסופי כמעט נפלתי מהכסא. הטעם של השומר הצלוי היה כל כך טעים. פשוט מעדן לשמו.
טעמו של האניס הנלווה לירק הטרי התמעט עד לכדי רמיזה קלילה ונפלאה בלבד, וגם בני המשפחה שהתפלאו לראות את האורח החדש על השולחן ליקקו את הצלחות.

מאז אותו היום, השומר ואני חברים טובים ומדי פעם אני מחפשת ווריאציות חדשות להכין ממנו מנות נפלאות.

והפעם – חברו אליו מספר ירקות נפלאים ורוטב מושלם שהופכים את המנה לאלגנטית ויפיפיה. כזו שמציירת ציור על הצלחת ושניתן להגיד לצד מנה עיקרית או כמנה בפני עצמה.

תמונה של צלי הירקות בצלחת הגשה


החומרים:

  • 3 ראשי שומר גדולים יפים ונקיים
  • 2 חבילות מיני ברוקולי
  • סלסילת פטריות שמפיניון טריות
  • 9-10 בצלצלי שאלוט קלופים
  • 4 שיני שום קלופות וחצויות


לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס יין אדום יבש
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות דבש
  • כפית מלח

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את ראשי השומר לאורכם למספר חתיכות. המומלץ הוא חצי לאורך ואז עוד חצי ומניחים בתחתית של תבנית אפיה.
  2. שוטפים מייבשים וחוצים את הפטריות לשתיים שלוש חתיכות.
  3. שוטפים את הברוקולי ומניחים מעל השומר חצי מהכמות שלהם. מעל וביניהם מפזרים את הבצלים והשום, ומעל מפזרים את הפטריות ואת יתרת הברוקולי.
    תמונה של שומר
    תמונה של ברוקולי ובצל על גבי השומר
    תמונה של הירקות בתבנית לפני האפייה
  4. מערבבים יחד את חומרי הרוטב ושופכים על התערובת.
  5. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור ל-40 דקות בחום של 200 מעלות.
  6. מסירים את נייר הכסף, מערבבים בעדינות את הירקות וצולים עוד כמה דקות מתחת לגריל (מעבירים את התנור למצב גריל) עד לריכוך מושלם והזהבה קלה.

בתאבון! וכמובן שאני מחכה לשמוע את דעתכם על המתכון וכמובן איך יצא באם הכנתם.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

שמרו על השפתיים

הנטייה ללקק שפתיים יבשות רק פוגעת בהן

אחת הטעויות הנפוצות בטיפול בשפתיים יבשות היא הנטייה שלנו ללקק אותן, אבל בפועל, אחרי רגיעה של שניות ספורות, זה רק מחמיר את המצב.