מתכון חגיגי לצלי בקר ברוטב יין, שזיפים ורימונים לראש השנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צלי בקר פרוס ברוטב יין, שזיפים ורימונים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון חגיגי לצלי בקר ברוטב יין, שזיפים ורימונים לראש השנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 15

מאת: דפני פתיחה

צלי בקר הוא אחד המאכלים שאי אפשר בלעדיהם על שולחן החג, וגם מסוג הדברים שנוח וקל להכין מראש, ושלא דורשים כמעט עבודה, שכן אפשר לומר שהוא ממש מכין לבד את עצמו. נשמע מוזר? אז זהו שלא.

הפעם נכין את הצלי ברוטב משגע של יין מתובל בשזיפים מיובשים ורימונים, עם נתח בשר שיוצא רך עד נמס בפה, וריח שפשוט מטריף את כל הבית, בצורה שאפשר לומר, קצת מתעללת, שכן הוא נאפה בתנור במשך ארבע שעות תמימות, בהן כולם נוהרים למטבח רק בשביל להתאכזב כי אין שום דבר טעים לאכול כרגע.

אפשר להכין מראש? אז זהו, שחובה להכין מראש. הצלי יעבור קירור מלא של לילה במקרר, ולמחרת נוכל לפרוס אותו לפרוסות יפות ודקות, להגשה אלגנטית ויפה, נעטוף אותו ברוטב העשיר, ונקשט בנבטים ירוקים וגרגרי רימון שיעניקו לו צבעוניות משגעת.

טעים, טעים, ושוב כל כך טעים. תתכוננו כי המחמאות כבר בדרך...

תמונה של צלי בקר פרוס מוגש בצלחת עם גרגירי רימונים ונבטי אלפלפא מעל

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 2 קילו נתח כתף בקר מספר 5
  • 1 בצל גדול
  • 3 גזרים
  • 3 שיני שום
  • 200 גרם שזיפים מיובשים מגולענים
  • 3 כוסות יין אדום יבש
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות דבש
  • 2 כפות סירופ רימונים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח

להגשה:

נבטי אלפלפא, גרגרי רימון

מכינים:

  1. שוטפים ומייבשים את נתח הבשר. בוזקים עליו מעט מלח ופלפל ומעסים אותו בכפות הידיים מכל הכיוונים.
  2. קולפים את הבצל וחותכים לרצועות עבות.
  3. קולפים את הגזרים וחותכים אותם לרצועות גסות.
  4. קולפים את שיני השום ופורסים אותם לפרוסות דקיקות.
  5. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ועמוקה ומניחים בתוכה את נתח הבשר.
  6. צורבים בשמן מספר דקות בכל צד עד להזהבה קלה.
  7. מסירים את הנתח מהשמן ומניחים אותו בתבנית עמוקה המיועדת לתנור.
    תמונה של נתח הבקר בתבנית עם הירקות החתוכים
  8. מכניסים לתוך השמן את הבצל, את הגזרים ואת השום, ומטגנים יחד כשלוש דקות.
  9. מפזרים את הירקות בתבנית מסביב לנתח הבשר, ומוסיפים להם את השזיפים המיובשים.
  10. בקערה מערבבים את כל החומרים שברשימה החל מהיין ועד למלח, ויוצקים את המשרה על נתח הבשר והירקות שמסביבו.
  11. עוטפים בנייר כסף, ומכניסים לתנור.
  12. אופים שעה בחום של 200 מעלות, ואז מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים במשך שלוש שעות נוספות, שבמהלכן אפשר פעמיים לפתוח את התנור, להסיר מעט את נייר הכסף ולהשקות את נתח הבשר ברוטב שנוצר מסביב.
  13. לאחר שמוציאים את הבקר מהתנור, מצננים אותו מעט בטמפרטורת החדר ואז מעבירים אותו לכלי סגור, ללא הרוטב, ששומרים בסיר קטן עם מכסה, ומעבירים הכל למקרר.
  14. למחרת או עד יומיים מרגע ההכנה, מניחים את הבשר על קרש חיתוך ופורסים אותו לפרוסות דקות.
    תמונה של נתח הבקר הפרוס על קרש חיתוך
  15. מסדרים בכלי הגשה רחב שניתן להכניס גם לתנור, ושומרים במקרר מכוסה בניילון נצמד, עד להגשה.
  16. לפני ההגשה מחממים את הבשר בתנור, מניחים את הסיר עם הרוטב על הכיריים ומביאים לרתיחה.
  17. יוצקים את הרוטב על הבקר, ומעטרים בנבטים ובגרעיני רימון.

תמונה של צלי בקר ברוטב יין, שזיפים ורימונים מוגש בצלחת ולצד כוס יין אדום

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס