צלוי ושפוי: מתכון עוף בתנור עם ברוקולי ורוטב נפלא - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צלוי ושפוי – עוף בתנור עם ברוקולי ורוטב נפלא

תמונה גרסת הדפסה

מתכון דיאטטי לעוף בתנור עם ברוקולי ורוטב נפלא

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

אנו עומדים בפתחו של חודש עמוס לעייפה. יותר נכון, מי שתהיה עמוסה בעיקר זו הבטן שלנו שעומדת בפני מתקפת פורים מאסיבית, שממש קצת אחריה מזדנב לו כבר חג הפסח בכל עוצמתו. השנה המעוברת מצד אחד קצת דחתה לנו את שני החגים המלאי כל טוב הללו, אך מבט חטוף בלוח השנה מביא אותי למסקנה שהם צועדים זה אחר זה, עקב בצד אגודל, וכדאי להתחיל להתכונן.

כחלק מההכנות, החלטתי להכין מנה קלה ודיאטטית. מנה שתוכל לשמש אתכם בימים הקשים, כלומר – יום שבו לא תקבלו משלוחי מנות, או לא תעשו טעימות לארוחה המוקדמת לפסח. וכמו שאני תמיד דוגלת, אין כמו לקחת שניים שלושה מוצרים להעיף אותם לתוך תבנית, לבלגן מעליהם כמה תבלינים ויאללה לתנור.

מהאלתורים הללו תמיד יוצאים לי מתכונים חדשים ומצוינים שאני שמחה להשתמש בהם שוב ושוב בעתיד, והפעם – נתחי כרעיים, שקית של ברוקולי קפוא, וקצת ממה שהיה בבית.

בחיי שלהכין לוקח פחות זמן מאשר לכתוב את המתכון. העוף יוצא מדהים. רך, עסיסי ומלא טעם.

תהנו.

תמונה של עוף צלוי עם ברוקולי

החומרים:

  • 4-6 כרעיים טריים (שוק + ירך מופרדים)
  • 1 שקית ברוקולי קפוא
  • 1 כוס יין לבן יבש
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור

 

אופן ההכנה:

  1. מניחים בתבנית את הכרעיים עם העור למעלה.
  2. בין הכרעיים מניחים את פרחי הברוקולי הקפואים.
  3. מערבבים יחד את כל חמרי הרוטב ושופכים על העוף והברוקולי.
    תמונה של העוף והברוקולי בתבנית
  4. עוטפים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 200 מעלות כשעה.
  5. מסירים את נייר הכסף ומשחימים כרבע שעה נוספת. בזמן ההשחמה העוף גם סופג את הנוזלים המתאדים ומקבל את צבעו וטעמו הסופי.

 

אני מקווה שתהנו מהמתכון הקל בכל המשמעויות שלו, ותתחילו להתכונן, החל מיום חמישי הקרוב – הדיאטה יוצאת לחופשה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס