צ'יפס בטטה קריספי מתובל + 3 מטבלים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צ'יפס בטטה קריספי ומתובל + 3 מטבלים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון צ'יפס בטטה קריספי מתובל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 4-5

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

רוב הזמן, אצלנו בבית, משתדלים לאכול בריא. להכין כמה שפחות מטוגן, וכל מה שאפשר לאפות נכנס לתנור. אבל לפעמים ישנם רגעים שבהם מתחשק להניח את הדיאטה בצד, ולהתנשנש על הדבר האמיתי, משהו כמו רצועות ארוכות ומנחמות של צ'יפס בטטה קריספי חמים עם המון רטבים טובים בצד.

למען האמת, הצ'יפס הזה, למרות היותו מטוגן בשמן עמוק, לא עמוס מדי בשמן. זמן הטיגון של הבטטה הוא קצר מאד, והטבילה המהירה בשמן עמוק לא מאפשרת לו לספוח יותר מדי פנימה, כך שהוא יוצא די יבש ובאמת שעם הרבה פחות יסורי מצפון ממה שחשבתם.

שלושה כללים קיימים להגשמת הפנטזיה לצ'יפס בטטה מושלם ואלה הם:

• כדאי לבחור בטטות עם כמה שפחות פיתולים מה שיקל עליכם לחתוך רצועות צרות וארוכות.
• תערובת הקורנפלור היא אחראית למרקם הקראנצ'י ולצבע היפה של הצ'יפס ולכן אין לוותר עליה.
• מקפידים להוציא בזמן. להיפך מצ'יפס תפוחי אדמה רגיל, הבטטה לא צריכה להשחים אלא רק להזהיב קמעה. בטטה שחומה מדי היא בטטה מרירה שהולכת לפח.

מגישים חם בתוספת לאחד או יותר מהמטבלים הנפלאים שמוצעים בהמשך ושמכינים בדיוק בחצי דקה.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

2-3 בטטות (לפי כמות הסועדים)
1 כוס קורנפלור
2 כפות פפריקה מתוקה
1 כף שום גבישי
1 כפית שטוחה מלח דק
בקבוק שמן קנולה לטיגון
מעט מלח גס

מכינים:

  1. קולפים את הבטטות, פורסים לאורך וחותכים לרצועות ברוחב של כ-1 ס"מ. אם הבטטה מאד ארוכה ניתן לחצות את אורכה וליצור רצועות קצת קצרות יותר.
  2. משרים כשעה בקערת מים עם קוביות קרח.
  3. מסננים מהמים, מעבירים למגבת ומייבשים היטב.
  4. מכניסים לתוך שקית גדולה את הקורנפלור עם הפפריקה והמלח (הדק), ומוסיפים אליה את הבטטות.

  5. סוגרים היטב את השקית, מנערים ומערבבים כך שכל רצועות הבטטה יקומחו היטב.
  6. יוצקים את השמן לסיר ומחממים עד לטמפרטורת רתיחה.
  7. מעבירים חלק מכמות הבטטות אל תוך השמן, תוך הקפדה שלא יהיה עומס גדול מדי בסיר, ומטגנים תוך ערבוב מדי פעם, עד להזהבה קלה.
  8. מעבירים לנייר סופג.
  9. חוזרים על פעולת הטיגון עם יתרת הבטטות עד לסיום.
  10. זורים מעט מלח גס בהגשה.

המרכיבים למטבל קארי:

1/2 כוס מיונז (אפשר לייט)
1 כף שטוחה תבלין קארי
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית שום גבישי
קורט מלח

המרכיבים למטבל מיונז צ'ילי:

1/2 כוס מיונז (אפשר לייט)
1 שן שום כתושה
1כפית פתיתי צ'ילי מיובשים
קורט מלח

המרכיבים למטבל קטשופ פלפלים:

1/2 כוס קטשופ
3 כפות גדושות ממרח פלפלים קנוי

אופן ההכנה הזהה לכל המטבלים:

פשוט מערבבים הכל יחד ומגישים!

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס