מתכון לקיץ: צ'יפס אבטיח עם מטבל יוגורט מרענן - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צ'יפס אבטיח עם מטבל יוגורט מרענן

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקיץ: צ'יפס אבטיח עם מטבל יוגורט מרענן

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אבטיח עם בולגרית? זה כבר כל כך שנות ה-80! קבלו את הלהיט החדש: צ'יפס אבטיח! חטיף קייצי ובריא שמתאים לכל המשפחה, ושמגישים לצד מטבל יוגורט מרענן.

בעולם המודרני, הכל עניין של מיתוג. אם תשאלו – מי רוצה פרי? סביר להניח שלא הרבה יענו בחיוב. אבל צ'יפס? זה כבר עניין אחר לגמרי. אפילו כשהוא רק מ- אבטיח. והמדובר במנה שאפשר להכין ברגע גם לאורחים שהגיעו במפתיע, וגם לנשנוש טעים כשחוזרים מהעבודה. פשוט חותכים את האבטיח לרצועות, מתבלים קלות, ומגישים לצד מטבל קריר וקטיפתי, שגם הכנו בשניות ספורות, מהיוגורט שכבר חיכה במקרר.

אין ספק שמדובר בשיחוק רציני: מתוק, טיפה מעקצץ בחריפותו על הלשון, וללא ספק ממכר, שלא לדבר על קל להכנה. ושמעו סוד - לערב חברתי הכולל מבוגרים בלבד, תוכלו להפתיע, ובנוסף לתיבול, לצקת על האבטיח גם מעט משקה אלכוהולי שייספג בו, ויחזק את טעמיו.

אז בקיצור ולעניין, מה צריך שיהיה לנו בבית?

המצרכים הדרושים:

אבטיח
1 כפית כוסברה טחונה
1 כף קליפת לימון מגורדת
קורט מלח
2 גביעי יוגורט
2 כפות שמנת חמוצה
1 כף דבש
מעט פתיתי צ'ילי

מכינים:

  1. פורסים את האבטיח לרוחבו לפרוסות בעובי של כ- 1-2 ס"מ.
  2. בעזרת סכין מסירים את הקליפה מפרוסות האבטיח, וחותכים אותו לרצועות בצורת צ'יפס.
  3. מניחים בכלי הגשה.
  4. בוזקים על רצועות האבטיח את הכוסברה הטחונה, את קליפת הלימון המגורדת, מעט פתיתי צ'ילי וקצת מלח.

מכינים את המטבל:

  1. מערבבים את היוגורט עם השמנת החמוצה, הדבש ומעט פתיתי צ'ילי. תלוי ברמת החריפות שאתם אוהבים.
  2. מניחים את המטבל לצד צ'יפס האבטיח ומגישים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס