מתכון לצימעס צבעוני עם קניידלך | כשר לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

צימעס צבעוני עם קניידלך – התוספת המפתיעה של פרויקט פסח 2017

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לצימעס עם קניידלך כשר לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

ליל הסדר. את המנה הראשונה כבר אכלנו בהנאה, המנה העיקרית על השולחן, וכל שנותר הוא להגיש עוד איזו תוספת קטנה וטעימה שתמלא את הצלחת בצבעוניות רעננה.

הפעם תעשה זאת מנה חגיגית ומפתיעה של צימעס, הידוע לכולנו כתבשיל גזרים מתקתק מהמטבח האשכנזי, רק שהפעם נכין אותו בגרסת שנות האלפיים עם גזרים צבעוניים ומרהיבים ביופיים אשר יועשרו בקניידלך קטנים וחמודים.

את הגזרים הצבעוניים ניתן היום למצוא ברוב השווקים, והמנה עצמה ככל שהיא מרשימה כך היא קלה להכנה, ואין ספק שתקצור אין סוף קריאות התפעלות ומחמאות.

תמונה של הצימעס בקערה חגיגית מוגש לצד כוס יין

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 15 גזרים צבעוניים (אם לא מוצאים אפשר גם רגילים)
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/4 כוס דבש
  • 200 גרם צימוקים
  • 1.5 כוסות מים
  • חצי כפית מלח


לקניידלך:

  • 1 כוס קמח מצה
  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 1/2 כוס מים רותחים

(מתעצלים? אפשר גם להכין קניידלך משקית מוכנה להכנה מהירה. יוצא מעולה)

תמונה של הגזרים הצבעוניים

מכינים בקלי קלות:

  1. קולפים את הגזרים, שוטפים אותם וחותכים לרצועות.
  2. מכניסים את הגזרים לסיר, מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר במכסה ומבשלים כשעה עד שעה וחצי תוך כדי שמדי פעם מערבבים את תכולת הסיר עד שהגזר מקבל צבע עמוק ומקורמל.

תמונה של הגזרים מקולפים ומונחים על קרש חיתוך

תמונה של הגזרים החתוכים בסיר

מכינים את הקניידלך:

  1. טורפים את הביצים, מוסיפים את שאר החומרים ונותנים לתערובת לנוח כחצי שעה.
  2. מרתיחים מים בסיר גדול, בידיים רטובות מעט יוצרים מהתערובת כדורים קטנטנים (ממש קטנים. הם תופחים מאד בבישול)
  3. מכניסים את הכדורים למים ומבשלים עד שהם צפים על פני המים הרותחים.
  4. מוציאים מהמים בעזרת תרווד מחורר.
    תמונה של כדורי הקניידלך בצלחת
  5. מוסיפים את הקניידלך בעדינות לסיר עם הגזרים, מערבבים קלות כדי שהכדורים יקבלו גם הם את טעמי הרוטב, ומכבים את האש.
  6. מעבירים לצלחת יפה ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.

תמונה של הצימעס עם הקניידלך בקערה חגיגית ולצד כוס יין אדום

בהמשך השבוע – הרגע שכולם מחכים לו – הקינוח! שווה לחכות.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס