פתיתים ברוטב רוזה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פתיתים רוזה שמכינים בסיר אחד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון של פתיתים ברוטב רוזה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: סיר משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

פסטה רוזה רבים מאיתנו מכירים ואוהבים, השילוב המושלם של רוטב שמנת עגבניות קטיפתי, הוא מן החביבים גם עלי, ואני לרוב, מכינה אותו כשמתחשקת לי ארוחה טעימה ומהירה.

הפעם לקחתי את המנה הזו למחוזות קצת שונים והכנתי אותה עם פתיתים. הגדלתי לעשות ובמקום לבשל את הפתיתים בנפרד ולאחד אותם עם הרוטב, פשוט הכנסתי את כל המרכיבים לסיר, ובישלתי הכל יחד, לתבשיל הומוגני אחד.

יצא, איך אומרים במחוזותינו?! פצצה! רעיון מושלם לרעבים העצלים, שמקבלים ארוחה מושלמת בזמן קצר, וללא כל כלים מיותרים בכיור.

סיר פתיתים רוזה

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

500 גרם (שקית) פתיתים בכל צורה שרוצים
50 גרם חמאה
2 כפות שמן
150 גרם רסק עגבניות
500 מ"ל שמנת לבישול 15%
1.5 כוסות חלב
1 כף שום גבישי
1 כפית שטוחה מלח
¼ כפית אגוז מוסקט טחון

להגשה – גבינת פרמז'ן מגורדת (לא חובה)

פתיתים ברוטב רוזה

מכינים:

  1. בסיר ממיסים את החמאה עם השמן, ומוסיפים את הפתיתים.
  2. מטגנים 2-3 דקות תוך כדי ערבוב רציף.
  3. מוסיפים לסיר את רסק העגבניות, את השום הגבישי, את אגוז המוסקט ואת המלח, ומערבבים.
  4. מוסיפים את השמנת ואת החלב, ומביאים לרתיחה.
    סיר פתיתים עם רוטב רוזה
  5. מערבבים, מנמיכים את האש ללהבה הקטנה ביותר, ומכסים את הסיר במכסה.
  6. מבשלים רבע שעה, מערבבים ובודקים אם הפתיתים התרככו. במידה וכן אז מכבים את האש, אם עדיין לא, אז ממשיכים לבשל עוד מספר דקות עד לריכוך.
  7. מגישים חם בתוספת פרמז'ן מגורד.
    פתיתים ברוטב שמנת עגבניות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

הספק של מזגן – לא רק לפי גודל החדר

טיפ חשוב לפני שקונים מזגן

אם הדירה שלכם נמצאת בקומה האחרונה או אם יש לכם חלונות שמכניסים הביתה שמש ישירה, זה אומר שהבית שלכם יותר חם ותצטרכו מזגן בתפוקה גבוהה יותר.