מתכון לפשטידת פיצה בניחוח איטלקי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת פיצה בניחוח איטלקי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת פיצה קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: תבנית בקוטר 26 ס"מ

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

לא מצליחים להחליט אם בא לכם יותר פשטידה או פיצה? המתכון הבא מציע לכם לשלב בין השניים ולהכין מאפה נפלא שבסיסו גבינתי ורך ומעליו ציפוי מבעבע של פיצה עם רוטב עשיר ועשבי תיבול שיעניקו להכל ניחוח איטלקי מושלם.

לארוחת ערב קצת שונה, לבראנץ' מפנק של סוף השבוע, או סתם כשמתחשק משהו טעים שמכינים בקלי קלות. כל מה שצריך זה עשר דקות פנויות, שאחריהן תתקבל פשטידת פיצה חמימה וטעימה שכולם ישמחו לחלוק.

פשטידת פיצה

אז מה צריך שיהיה בבית?

לפשטידה:

3 כוסות קמח תופח
250 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם גבינה בולגרית 5%
2 ביצים
1/2 כוס שמן
מלח

לפיצה:

2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
מיקס עשבי תיבול בסגנון איטלקי (מכיל אורגנו, בזיליקום וקורנית)
1 כף אבקת שום
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח

פשיטדת פיצה ועשבי תיבול

מכינים:

  1. מכניסים לקערה את כל חומרי הפשטידה.
  2. לשים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מניחים בתבנית עגולה בקוטר של 26 ס"מ, ובכפות הידיים מהדקים ומיישרים את התערובת.
  4. אופים בחום של 150 מעלות כ-40 דקות עד שהמאפה מתייצב ומזהיב מעט.
  5. מוציאים מהתנור וממשיכים לשלב הבא:
    פשטידת פיצה
  6. מערבבים את רסק העגבניות עם המים, אבקת השום והמלח.
  7. מורחים את הרוטב על הפשטידה.
  8. מפזרים מעט מכל אחד מעשבי התיבול על הרוטב.
  9. מפזרים את הגבינה הצהובה באופן אחיד.
  10. מחזירים לתנור, וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עד שהגבינה מבעבעת ומזהיבה.
    פשטידת פיצה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס