פשטידת מצות עם תרד וגבינה בולגרית | מתכון לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת מצות עם תרד וגבינה בולגרית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת מצות לפסח עם תרד וגבינות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: תבנית מלבנית 25*27 ס"מ

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חול המועד פסח. כולם כבר מטפסים על הקירות משעמום בחג המוזר הזה שנחת עלינו, ושאינו מאפשר לנו לצאת ולטייל ברחבי הארץ היפה שלנו, אבל מה שבכל זאת נשאר אותו דבר זה – שכולם רעבים. תמיד, וכל הזמן!

מי שבאה לתת פתרון בימים הללו, היא פשטידת המצות הנהדרת הזו שמכינים ממש מחמישה מרכיבים בלבד, בקלות ובמהירות.

המתכון הזה הוא גם פתרון מעולה לחיסול מלאי מצות אם נשאר לכם לאחרי החג, ומדובר במנה שהיא ממש ארוחה מלאה ומשביעה.

אז מה צריך שיהיה לכם בבית?

16 מצות
8 ביצים
400 גרם עלי תרד שטופים
200 גרם גבינה בולגרית
50 גרם חמאה
מלח

מכינים:

  1. שוברים את המצות ומניחים אותן בתוך קערה גדולה.
  2. ממלאים את הקערה במים, ומשרים כחצי שעה עד שהמצות מתרככות.
  3. מסננים את המים וסוחטים היטב את המצות. מעבירים לקערה.
  4. מוסיפים לקערה את הביצים, מתבלים במלח ומערבבים היטב.
  5. בקערה נפרדת מערבבים את התרד עם הגבינה הבולגרית. מועכים היטב בידיים כדי להוריד את הנפח של התרד.
  6. מעבירים חצי מכמות תערובת המצות והביצים לתבנית, ומשטחים.
  7. מניחים מעל בשכבה אחידה את התרד והגבינה.
  8. סוגרים ביתרת תערובת המצות ומשטחים היטב.
  9. מניחים מעל פיסות קטנות של חמאה בצורה אחידה.
  10. אופים בחום של 150 מעלות כ- 45 דקות עד להזהבה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס