מתכון לפשטידת כרובית קלה ומהירה שמכינים במחבת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת כרובית קלה ומהירה שמכינים במחבת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת כרובית במחבת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

חג הפורים מאחורינו, ורגע לפני שנתחיל עם מרתון המתכונים של פסח, בואו ננצל את ימי השגרה הקצרים, ונתענג על פשטידת כרובית כייפית וטעימה במיוחד שמכינים בחמש דקות בדיוק, ובמחבת!

במקום לעמול שעה ארוכה על הכנת קציצות, פשוט מערבבים את כל החומרים יחד ויוצקים למחבת, שממנה תתקבל מספר דקות מאוחר יותר מנה ריחנית ומשביעה, שעם קצת סלט ירקות בצידה, (וטוב, וגם איזה לחם טרי וטחינה לא יזיקו פה) פשוט תרצו להכין כל פעם מחדש.

תמונה של הפשטידה

רצוי לבחור מחבת רחבה ועמוקה שתכיל את כל הכמות שבמתכון, או במחבת קטנה יותר, אך עמוקה, שממנה ייצאו שתי פשטידות (מכינים כל פעם חצי כמות)

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • כרובית גדולה
  • 2 תפוחי אדמה
  • 1 בצל
  • 3 ביצים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 3 כפות קמח
  • 1 כפית כורכום
  • מלח
  • 1/4 כוס שמן

תמונה של המצרכים לפשטידה

ומה עושים?

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים, ומבשלים אותה במים רותחים עד לריכוך.
  2. מסננים את הכרובית מהמים, מועכים לפירה ומעבירים לקערה.
  3. קולפים את תפוחי האדמה והבצל, שוטפים ומגרדים דק בפומפייה. מוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את כל שאר החומרים, למעט השמן, מתבלים במלח לפי הטעם ומערבבים הכל יחד.
  5. יוצקים את השמן למחבת, עליו מניחים את התערובת או חצי כמות ממנה, בהתאם לגודל המחבת שלכם.
    תמונה של הכנת הפשטידה במחבת
    תמונה של הפשטידה בצלחת לאחר הטיגון
  6. מטגנים מספר דקות על אש בינונית עד אשר הפשטידה מזהיבה בחלקה התחתון.
  7. מניחים צלחת גדולה על המחבת והופכים את הפשטידה על הצלחת.
  8. מחליקים את הפשטידה מהצלחת חזרה אל המחבת כשצידה השזוף עכשיו הוא כלפי מעלה.
  9. מנמיכים את האש לחום נמוך, מכסים את המחבת וממשיכים בטיגון / בישול הזה עוד מספר דקות עד אשר חלקה התחתון של הפשטידה משתזף גם הוא, ובבדיקה בעזרת סכין או מזלג, אנו נוכחים לדעת כי תפוחי האדמה שבתוכה כבר התרככו.
  10. מחליקים את הפשטידה בזהירות לצלחת, ומגישים.

תמונה של הפשטידה מוגשת בצלחת ופרוסה חתוכה ממנה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס