מתכון לפשטידת בשר וחצילים עם כתר תפוחי אדמה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת בשר וחצילים עם כתר תפוחי אדמה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת בשר טחון, חצילים ותפוחי אדמה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

בשר טחון תמיד אפשר למצוא במקפיא הביתי שלנו, ובדיוק כתשובה לשאלת מיליון הדולר של מה עוד אפשר לחדש איתו שלא קשור לקציצות או רוטב בולונז כי כמה עוד אפשר עוד להכין את שני אלה, נולדה פשטידת הבשר הנהדרת הזו.

על בסיס של בצק פריך עדין ונמס בפה מונחת לה מלית בשרית רכה וטעימה, שמעליה תפוחי אדמה פריכים המשמשים לה כתר של זהב, והופכים אותה למנה מרהיבה ביופייה.

פרוסה נאה ממנה לצד טחינה משובחת, ואין טוב מזה. באחריות!

תמונה של הפשטידה בצלחת הגשה

אז מה צריך בשביל כל היופי הזה? (עבור תבנית עגולה בקוטר 20)

לתחתית הבצק הפריך:

  • 1.5 כוסות קמח
  • 100 גרם מרגרינה בטעם חמאה קרה
  • 1 כף מים קרים
  • 1 כפית סוכר
  • 1/2 כפית מלח


למלית בשר וחצילים:

  • 700 גרם בשר טחון
  • 2 תפוחי אדמה מגורדים וסחוטים
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ דק
  • 200 גרם חצילים שרופים מקופסא
  • 2 ביצים
  • 5 כפות פירורי לחם
  • מלח, פלפל לפי הטעם


לכתר תפוחי אדמה:

  • 2 תפוחי אדמה קלופים
  • 2 כפות שמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • מעט מלח

תמונה של תפוחי אדמה, בשר טחון וחציל שרוף

אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד.
  2. משמנים את תחתית ושולי התבנית.
  3. מרדדים את הבצק בין שני דפי אפיה לעלה בקוטר שקצת גדול יותר מהתבנית, מסירים את הדף העליון והופכים את הבצק המרודד על התבנית כשנייר האפייה הנוסף כלפי מעלה, ובזהירות מסירים גם אותו.
  4. בשלב זה הבצק יכסה את רוב התבנית (תחתית + שוליים), ואת מה שלא מכוסה או נקרע פשוט מהדקים בעזרת האצבעות עד שחלקה הפנימי של התבנית מצופה כולו בבצק.
  5. דוקרים את הבצק במספר מקומות עם מזלג, ומכניסים להקפאה לשעה.
  6. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה עד להזהבה קלה.

תמונה של הבצק מונח בתבנית לפני המילוי

תמונה של הבצק והמילוי בתבנית

תמונה של הפשטידה לפני האפייה

מכינים את המלית:

קל, קל, קל:

  1. פשוט מכניסים את כל החומרים יחד לקערה ולשים היטב.
  2. מניחים את המלית על התחתית האפויה.


מכינים את כתר תפוחי האדמה:

  1. פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות, מערבבים אותם עם השמן והתבלינים, ומסדרים אותם מעל המלית בצורת רעפים החופפים זה את זה.
  2. עוטפים בנייר כסף ומכניסים לתנור.
  3. אופים שעה בחום של 200 מעלות, ולאחריה מסירים את נייר הכסף וממשיכים לאפות עוד 20 דקות עד להזהבה וריכוך מלא של תפוחי האדמה.

תמונה של הפשטידה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

מחלצים את הפשטידה משוליי התבנית ומגישים חגיגית לשולחן.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס