מתכון לפשטידת בורקס בשר מלאת הפתעות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת בורקס מלאת הפתעות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת בורקס בשר מלאת הפתעות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

החומרים:

  • 1 חבילת בצק עלים
  • 1 קילו חזה עוף חתוך לקוביות
  • 1 בצל קצוץ
  • 3 גזרים קלופים ופרוסים לרצועות דקות
  • 1 תפוח אדמה גדול קלוף ומגורר
  • 1 פלפל אדום מתוק חתוך לרצועות
  • מלח, פלפל, פפריקה אדומה מתוקה ואבקת שום
  • שמן לטיגון
  • שומשום לקישוט

ההכנה:

  1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את חזה העוף ומטגנים עד שחזה העוף מלבין.
  2. קוצצים דק את הירקות, מוסיפים אותם למחבת ומטגנים יחד עד שהם מתחילים להתרכך (במידה ויש לכם מעבד מזון, תוכלו לגרר יחד את כל הירקות במגררת הדקה במעבד המזון וכך לחסוך זמן רב).
  3. פורסים את בצק העלים על גבי תבנית עגולה ומשאירים את קצוות הבצק פרוסים מחוץ לתבנית.
  4. מכניסים את תערובת הירקות והעוף לתוך החלל שנוצר בבצק.
  5. חותכים את שאריות הבצק לרצועות עבות וסוגרים פנימה.
  6. מתיזים מעט שמן ובוזקים שומשום מעל.
  7. אופים בתנור כחצי שעה בחום של 170 מעלות עד להזהבת הבצק.

תמונה של הפשטידה לפני הסגירה של הבצק והאפייה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס