דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידת אפונה וגזר דיאטטית ומהירה להכנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת אפונה וגזר דיאטטית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

תמו ימות החנוכה, ואיתם התפוגגו כל הסופגניות, הלביבות ושאר הטיגונים שבהם תיבלנו את הדלקת הנרות, וזה בדיוק הזמן למתכון קליל ומהיר, שגם ידידותי לגזרה ולכל מי שפצח בדיאטה של אחרי החג.

כן, זה בדיוק הזמן להניח במרכז השיש קערה גדולה, לערבב בתוכה בדיוק שישה מרכיבים עיקריים שיפיקו פשטידה נהדרת ושופעת בריאות, שתהיה מושלמת לארוחת הצהרים או הערב, ואשר בשל מרקמה הרך והנעים, גם ילדים וגם מבוגרים ישמחו לזלול.

בכדי לפשט ולמהר עוד יותר את העבודה נשתמש בלקטים קפואים שתמיד טוב שיהיו במקפיא, כך שבכל רגע נתון אפשר להחליט וליישם את הכנת המנה.

תמונה של הפשטידה ולצידה 2 פרוסות מוגשות בצלחת

מוכנים? בואו נפשיל שרוולים, ונדאג שיהיו בבית עבור שתי תבניות אינגליש קייק:

  • 2 כוסות אפונה וגזר מוקפאים
  • 2 כוסות פטריות שמפיניון חתוכות מוקפאות
  • 1 גביע קוטג' 5%
  • 1 גביע (200 גרם) יוגורט דנונה
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • מלח ופלפל
  • מעט שומשום לזרייה מעל

תמונה של המצרכים של המתכון, ירקות מוקפאים של שופרסל

מכינים בקלי קלות:

  1. מכניסים את כל החומרים (למעט השומשום) לקערה גדולה, ומערבבים.
  2. טועמים על קצה הלשון ומוסיפים מעט מלח באם יש צורך.
  3. מרססים בתרסיס שמן את תבניות האינגליש קייק ויוצקים את התערובת שווה בשווה לשתי התבניות.
  4. בוזקים מעט שומשום מעל.

    תמונות של הפשטידות לפני אפייה
  5. מכניסים לתנור ואופים בחום של 160 מעלות כ- 45 דקות עד שהפשטידות מזהיבות מעט ומתייצבות.
  6. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

    טעים, טעים!

תמונה של שתי פרוסות מהפשטידה מוגשות בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס