מתכון פשטידות תירס קטנות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידות תירס קטנות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת תירס וגבינות אישית קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 12 תבניות אישיות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

שוב אנחנו בענייני מסיבות סוף שנה, וגם אם לא הייתם מספיק זריזים כדי להספיק לסמן 'וי' על בקבוק הקולה ברשימת הכיבוד הכיתתית, אל לכם להיעצב, כי את פשטידות התירס הקטנות הללו מכינים בחמש דקות בדיוק, עם ערבוב מהיר בקערה!

מעבר לזה שהן טעימות ונזללות בין רגע, הן סופר מתאימות לאופי אירוע מסוג זה, שאין ספק שצריך להיות מותאם קולינרית גם לילדים וגם להורים המלווים, וגם כזה שקל לאכול מבלי לחתוך, להגיש, להעמיס או להתלכלך.

בנוסף, כל ביס מהן מגיע גם ללא כל יסורי מצפון, והן מכילות בנוסף לתירס גם גבינות וביצים, כך שאפשר בשקט להכין אותן גם בבית לארוחת ערב טעימה וקצת לא שגרתית.

אז מה צריך שיהיה בבית?

400 גרם תירס משומר, מסונן
250 גרם קוטג' 5%
400 גרם יוגורט
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
4 כפות קמח גדושות
5 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כפית מלח

מכינים:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה ומערבבים.
  2. מרססים את התבניות האישיות בתרסיס שמן, ויוצקים את הבלילה לתוך התבניות עד ל- 3/4 מגובה הכוס.
  3. מכניסים לתנור ואופים בחום של 150 מעלות במשך כ-45 דקות עד להזהבה.
  4. הפשטידות תופחות מאד בתנור, ולאחר מכן חוזרות לגובה התבנית.
  5. מגישים חם, חמים או בטמפרטורת החדר.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס