מתכון לפשטידת פסטה וגבינות מהירה להכנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פשטידה פסטה מתולתלת מהירה להכנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפשטידת פסטה וגבינות מהירה וקלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 1-2

המנגלים של יום העצמאות מאחורינו, ולפנינו כבר עולה ריח מדורות ל"ג בעומר המתקרב. באתנחתא של בין לבין, וממש רגע לפני מתקפת הגבינות הגדולה של שבועות, זה הזמן להכין פשטידת פסטה קלה ומהירה שילדים וגם מבוגרים מאד ישמחו לאכול.

כשמדובר בפשטידות פסטה, בדרך כלל אנו משתדלים לנצל את כל השאריות של הגבינות שיש בבית ולערבב פנימה. בעיקרון גישה זו נכונה בהחלט, שהרי הפסטה תאסוף אל קרבה את כל הטעמים והמרקמים שתשדכו לה, ובתוספת של ביצים שיתפסו את הכל יחד, זה בהחלט פשוט וטעים.

הפשטידה שלפניכם, נולדה גם היא מניצול שאריות, אך השילוב של מרכיב מפתיע שהכנסתי לתוכה, יצר מתכון שאנו שומרים לפעמים הבאות ואשר התקבלה הוראה לגביו מקהל הסועדים בבית, להכין במדויק וללא שינויים.

המרכיב המפתיע הוא – שבבי בצל מטוגן שמצאתי על המדף בסופר, אשר הפתיעו והקפיצו את טעם הגבינות והירקות בפשטידה. השבבים מגיעים כבר מוכנים לשימוש וכל שצריך הוא להוסיף אותם לתערובת. נוספו אליהם אפונה וגזר קפואים משקית שהייתה במקפיא, והנה נולדה לה פשיטה צבעונית וטעימה אשר חוסלה ברגע.

תמונה של הפשטידה בתבנית

החומרים:

  • 500 גרם פסטה תלתלים
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9%
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס שבבי בצל מטוגן
  • 2 כוסות אפונה וגזר קפואים
  • 50 גרם חמאה קרה
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות ומסננים. מעבירים לקערה גדולה.
    תמונה של פסטה מתולתלת
  2. מוסיפים את כל החומרים לקערה עם הפסטה, למעט החמאה, ומערבבים היטב. אפשר לערבב עם כפות הידיים, כך זה יהיה הרבה יותר קל ויעיל מאשר עם כף.
  3. מניחים את התערובת בתבנית גדולה ומשומנת. (אפשר בתבנית התנור לפשטידה קצת פחות גבוהה)
  4. פורסים פיסות דקיקות מן החמאה ומניחים על פני הפשטידה.
    תמונה של התערובת בתבנית לפני האפייה בתנור
  5. מכניסים לתנור ואופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה או קצת יותר עד שהפשטידה מזהיבה.

תמונה של הפשטידה בתבנית לאחר האפייה בתנור

מגישים חם ונהנים מכל ביס.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס