מתכון לפרפה תותים נפלא על פצפוצי מרשמלו מפנקים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרפה תותים נפלא על פצפוצי מרשמלו מפנקים ♥ קינוח מיוחד ליום האהבה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפרפה תותים נפלא על פצפוצי מרשמלו מפנקים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

יום האהבה הלועזי הנחגג בימים הקרובים, הוא עוד הזדמנות לפנק את האהובים עלינו במשהו טעים במיוחד. כן, כן, גם אני כמוכם חושבת שלא צריך יום מיוחד להראות אהבה, ואהבה צריך להראות כל השנה, ובכלל וולנטיין דיי זה של הגויים, וכולי… אבל אין מה לעשות. התאריך הזה נחגג בכל העולם כיום האהבה הרשמי, ובהחלט גלש גם למחוזותינו ומצוין בכל פינה עם שפע הצעות למתנות ופינוקים.

כמי שבמקרה נולדה ביום הזה, אני בטח ובטח שלא אתעלם ממנו, (מוזמנים לברך בתגובות) במיוחד כשביום ההולדת שלי אני באופן קבוע מוצאת את עצמי מוקפת בשירי אהבה המתנגנים מכל תחנת רדיו אפשרית, בלונים אדומים המתנוססים מהחנויות השונות ועוד שמאלצים כאלה ואחרים. מה רע?

לכבוד חגיגות האהבה החורפיות השנה (שהרי אצלנו חוגגים שניים. את זה הלועזי, ועוד אחד בקיץ), החלטתי להשתמש באחד מחומרי הגלם האהובים עליי ביותר, ושצריך למהר ולנצל לפני שייעלמו להם כמו אהבת קיץ מהירה – התותים.

כן יום אהבה, לא יום אהבה, נצלו את העונה הנפלאה של הפרי האדום והמתוק הזה, ותכינו כמויות של פרפה כזה להקפאה. אפשר להכין אותו עם הבסיס המקסים של פצפוצי המרשמלו שבמתכון, או בלעדיו. מה שלא תבחרו, אף אחד לא יתנגד לקינוח הנפלא הזה ולכם תהיה אפשרות ליהנות ממנו גם עוד הרבה לאחר שתסתיים העונה.

 

תמונה של פרפה התותים מוגש בצלחת ובכלי הגשה

 

פרפה תותים על פצפוצי מרשמלו


החומרים: (לשתי תבניות אינגליש קייק)


  • 4 כוסות פצפוצי אורז
  • 150 גרם מרשמלו לבן
  • 25 גרם חמאה
  • סלסילת תותים
  • 2 חלבוני ביצה
  • 1 כוס סוכר
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:


ראשית מכינים את התחתית:

  1. מניחים את פצפוצי האורז בקערה גדולה.
  2. מכניסים את החמאה לסיר ומתחילים להמיס אותה על אש גדולה. מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד להמסה מלאה של המרשמלו.
  3. מסירים מהאש את התערובת ומוסיפים לקערת הפצפוצים. מערבבים בכף.
  4. בשתי תבניות אינגליש קייק מניחים דף אפייה ובתחתית כל אחת מהן מהדקים מחצית מכמות הפצפוצים. רצוי לעשות את התהליך הזה עם דף אפיה נוסף תחת הידיים כדי שהמרשמלו לא יידבק לידיים וכדי שהתהליך יהיה קל ומהיר יותר.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפרפה
  5. שוטפים היטב את התותים ומסירים את הקוץ שלהם. מייבשים במגבת.
  6. מכניסים לקערת המערבל את התותים עם 3/4 כוס סוכר והחלבונים, ומקציפים לקצף יציב ואוורירי.
  7. מעבירים את הקצף לכלי ומנקים את קערת המערבל.
  8. מקציפים את השמנת המתוקה עם 1/4 כוס סוכר ומאחדים עם הקצף שבקערה.
    יוצא מוס תותים מושלם שאפשר לאכול פשוט ככה בכפית!
  9. מחלקים את כמות המוס בין שתי התבניות ומכניסים להקפאה של לפחות 4 שעות.
  10. ניתן לעטר את הפרפה בתותים ומרשמלו וכך הוא גם יהיה סופר חגיגי ומפתה.
    המוס אינו קופא למצב של אבן ולכן אפשר להוציא אותו מהמקפיא ומיד לפרוס ולאכול.
    תמונה של הפרפה בכלי הגשה ובצלחת ומעוטר בתותים טריים ומרשמלו

עכשיו, כל שנותר הוא להכין ולפנק את האהובים עליכם. יום אהבה שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס