פריטטה תרד עם אפונה | מתכון של דפני פתיחה - מגזין שופרסל גרין
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פריטטה זריזה של תרד ואפונה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפריטטה תרד ואפונה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אחד ממאכלי הביצה האהובים ביותר היא הפריטטה. במקום סתם חביתה עם תוספות מקבלים מאפה עסיסי ותפוח, בסגנון ספרדי, הכולל בתוכו שלל ירקות, מכל הבא ליד, שגם מנצל שאריות וגם מהווה ארוחה משביעה, מזינה, נטולת גלוטן וידידותית למשקל.

חתיכת פריטטה תרד ואפונה ולצידה פריטטה חתוכה בצלחת

הפעם החלטתי להכין את המאכל הנהדר הזה עם עלי תרד רעננים, אפונה, ובצל ירוק, בשילוב עם גבינת פטה משובחת, אך התוספות לפריטטה הן בלתי מוגבלות: גמבה, תפוחי אדמה, בצלים, קישואים חצילים וכיוצא בזה. כל מה שאתם אוהבים הולך, כשדרך ההכנה נשארת אחת: מערבבים קלות את הירקות במחבת, מוסיפים לבלילת הביצים, מעבירים טיגון קצר במחבת ושולחים לתנור להמשך אפיה קצרה עד להתייצבות. (שימו לב שיש צורך להשתמש במחבת עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור.)

מכאן לא צריך יותר מסלט ירקות טרי, ויש לכם יופי של שדרוג לארוחת בוקר/ערב טעימה.

פריטטה תרד ואפונה במחבת

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

4 ביצים
¼ כוס חלב
200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
2 כוסות אפונה קפואה
2 גבעולי בצל ירוק חתוכים דק לאורכם
100 גרם גבינת פטה מגורדת
מלח ופלפל
מעט שמן זית

ירקות ירוקים - אפונה, תרד, בצל

מכינים:

  1. מחממים כפית שמן זית במחבת ומערבבים בתוכה את עלי התרד, עד שהם הופכים רכים וסמרטוטיים.
  2. מוסיפים את הבצל הירוק ואת האפונה, וממשיכים לערבב יחד עוד שתי דקות.
  3. טורפים את הביצים עם החלב, ממליחים ומפלפלים.
  4. מוסיפים לתערובת הביצים את הירקות המטוגנים, ומערבבים בעדינות.
  5. מוסיפים לתערובת את גבינת הפטה המגורדת, ושוב מערבבים בעדינות.
    פריטטה על צלחת
    פריטטה תרד ואפונה חתוכה על צלחת
  6. מחממים במחבת כף של שמן זית ומעבירים אליה את תערובת הביצים.
  7. מטגנים כשתי דקות על להבה גבוהה, עד ששולי הביצה מתחילים לבעבע ולהתייצב.
  8. מעבירים את המחבת לתנור חם (200 מעלות) ואופים במשך כ-15 דקות עד שמאפה זהוב ויציב.
  9. מוציאים מהתנור, ומפה אפשר להגיש את הפריטטה בתוך המחבת, כפי שהיא, ובעיטור של כמה עלעלי מיקרו לרושם, או להפוך את המחבת על צלחת, כך שהחלק התחתון של הפריטטה יהיה כלפי מעלה, ולחתוך למשולשים.
  10. מה שלא תבחרו, טעים יהיה פה בטוח!
    פריטטה תרד ואפונה על צלחת לבנה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס