פרוסות אנטריקוט ברוטב יין חרדל ודבש
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרוסות אנטריקוט ברוטב יין חרדל ודבש

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • מספר מנות: 6-8

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

השמש החמימה והמלטפת, הפרפרים הצבעוניים שמתעופפים להם באוויר והפריחה היפיפייה בחצרות, כולם מזכירים לנו שהאביב כבר כאן, ושבקרוב מאד נחגוג את חג החירות והאביב הלוא הוא חג הפסח.

אין כמו ארוחת ליל הסדר כדי להתחיל להפעיל מנועים ולהתחיל לתכנן את תפריט החג שכרגיל צריך להיות עשיר, מגוון ומפתיע, ומכיוון שאצלנו על שולחן החג תמצאו לפחות שלוש מנות עיקריות שמתנוססות בגאווה, החלטנו השנה להוסיף גם מנה אחת שמעולם לא נראתה במחוזותינו ולהשתמש בפרוסות אנטריקוט עסיסיות שיבושלו בבישול ארוך עד שיהפכו לנמסות בפה, עם פטריות פורטבלו בשרניות, שיני שום רכות, יין לבן, חרדל ודבש.

במנה זו אין צורך לחשב פרוסת אנטריקוט לסועד, שכן בזמן הבישול הארוך הבשר נפרד לנתחים ונוצרת מנה משפחתית בהחלט, בעלת רוטב מופלא ומבושם, שתשתלב בצורה מושלמת לצד אורז לבן ו/או תפוחי אדמה אפויים.

אז מה צריך שיהיה בבית?

4 פרוסות סטייק וורד הצלע (אנטריקוט)
1 בצל גדול
3 פטריות פורטבלו גדולות
6 שיני שום שלמות קלופות
3 מקלות סלרי
2 כוסות יין לבן יבש
2 כפות חרדל גרגירים
3 כפות דבש
מעט שמן זית לטיגון
מלח ופלפל

מכינים:

  1. קולפים את הבצל וחותכים אותו לרצועות.
  2. שוטפים ומייבשים את הפטריות, חותכים וזורקים את קצוות רגלי הפטרייה, ופורסים לפרוסות.
  3. שוטפים וחותכים את מקלות הסלרי לקוביות קטנות.
  4. במחבת פסים מחממים שמן זית וצורבים את פרוסות האנטריקוט משני הצדדים עד להשחמה קלה.
  5. מניחים את פרוסות האנטריקוט בתבנית נאה המותאמת לאפייה בתנור וגם להגשה.
  6. מוסיפים עוד קצת שמן למחבת ומניחים את רצועות הבצל.
  7. מטגנים עד להזהבה קלה.
  8. מוסיפים את שיני השום ומטגנים תוך ערבוב עד שגם הם מזהיבים מעט.
  9. מוסיפים את פרוסות הפטריות ואת קוביות הסלרי וממשיכים לטגן תוך ערבוב כשתי דקות נוספות.
  10. יוצקים לתערובת את היין, מוסיפים את החרדל ואת הדבש, ממליחים ומפלפלים.
  11. מביאים לרתיחה, ומכבים את האש.
  12. יוצקים את התערובת על פרוסות האנטריקוט שבתבנית.
  13. מכסים את התבנית בנייר כסף.
  14. אופים בתנור במשך 15 דקות בחום גבוה של 220 מעלות, ואז מנמיכים את החום ל 170 מעלות ואופים במשך שעתיים.
  15. אחרי שעתיים מסירים את נייר הכסף, וממשיכים לאפות במשך 15 דקות ללא כיסוי.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס