מתכון למנה ראשונה לפסח: כדורי דגים על קרם חזרת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרויקט פסח 2015 יוצא לדרך – מנה ראשונה של כדורי דגים קריספיים על קרם חזרת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למנה ראשונה לפסח: כדורי דגים על קרם חזרת

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

אני לא מאמינה שאני אומרת את זה שוב, אבל – כבר הגיע פסח? איך ולאן עפה לה השנה האחרונה ועוד כל כך מהר? עוד לא הספקנו להתאושש מפורים וקדימה, מפשילים שרוולים, מתחילים עם הניקיונות של פסח ויותר חשוב – מתחילים לשבור את הראש עם מה נבשל לליל הסדר.

נשבור את הראש? טעות! אתם לא תשברו שום ראש כי אני כבר עשיתי זאת בשבילכם. כמדי שנה, ובהתאם למסורת שחוזרת על עצמה בבלוג מדי פסח וראש השנה, אני משתפת אתכם במתכונים החדשים שלי לחג, מתכונים אשר כוללים מנת פתיחה, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח, ואשר כוללים את ההוראות המדויקות והטיפים בנוגע לדרך הכנתם. זאת ועוד, לאחר חשיפת כל המנות, תקבלו לוח זמנים מפורט ומתוארך, אשר ידריך וילווה אתכם בכל שלבי ההכנה.

תמונה של כדורי הדגים על קרם חזרת בכלי הגשה

בלוח הזמנים הזה תקבלו את כל הכנת הארוחה המלאה לחג, כשהיא מחולקת לפי סדר העבודה כולל הכנות מוקדמות, דברים שניתן להכין מראש ולהקפיא, וכל זאת בכדי למנוע מצב של הכנת כל הארוחה הגדולה הזו ברגע האחרון. מה שבדרך כלל גורם למארחים להגיע לארוחה כבר "עם הלשון בחוץ" ולא ליהנות ממנה אלא רק לחלום על המיטה בסוף הערב.

יחד עם לוח הזמנים תקבלו גם רשימת קניות מסודרת, כך שאפילו את כאב הראש הזה חסכתי לכם. יותר מזה? אני גם באה לבשל. טוב, נו… עד פה.

הפעם את מנת הפתיחה אני אתן לקראת סוף הפרויקט ולכן מה שאחשוף כאן היום היא המנה הראשונה. מדובר בווריאציה מקסימה לגפילטע פיש: כדורי דגים מטוגנים בציפוי שומשום כהה ובהיר (למי שאינו אוכל קטניות בפסח ניתן להמיר את הציפוי) ומגיעות על קרם חזרת חלומי. את כדורי הדגים נועצים על שיפודי עץ קטנים (שניתן לקנות בכל חנות למוצרים חד פעמיים) ומגישים בתוספת ז'וליינים (רצועות דקיקות) של גזר.

קבלו מנה ראשונה מרשימה מאד, קלה להכנה ומאד מאד טעימה. קרם החזרת מוסיף פיקנטיות קלילה לטעם הקציצה ומקפיץ את טעמה.

 תמונה של כדור דגים על קרם חזרת מוגש בצלחת


החומרים: (26-30 קציצות)

  • 1 קילו פילה דג נסיכה קפוא
  • 1 קילו פילה דג מרלוזה קפוא (בקלה)
  • 2 ביצים
  • 3 כפות קמח מצה
  • 1 בצל קלוף
  • 6 שיני שום קלופות
  • צרור פטרוזיליה שטופה
  • 1 כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל
  • שומשום בהיר (לא חובה למי שאינו אוכל קטניות בפסח)
  • שומשום שחור (לא חובה למי שאינו אוכל קטניות בפסח)
  • מיץ משני לימונים סחוטים
  • שמן קנולה לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את הדגים במקרר, קולפים בסכין את עור הדג, שוטפים ומייבשים במגבת נייר (רצוי לקלוף את עור הדג כשהדגים מופשרים רק ב-50%, כך הדג יציב יותר ויקל על המלאכה).
    מניחים את הדגים בצלחת ושופכים עליהם את מיץ הלימון. מכניסים למקרר לשעה. ההשריה במיץ הלימון תנטרל את הריח והטעם הכבד שמתלווה לדג.
  2. שוטפים את מיץ הלימון מהדגים, חותכים אותם לנתחים גדולים, מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים עד שהדגים נטחנים לחלוטין.
  3. מעבירים את הדגים הטחונים לקערה ובודקים ומסירים אם נשארו סיבים. בדגים הקפואים יש חלקים (בדרך כלל בפינות) שהם יותר קשים וסיביים ולא נטחנים היטב, לכן יש להוציאם. הם ייראו בדרך כלל כמו חוטים ארוכים. רצוי להוציאם בכדי שלא יהיו חלק מהתערובת שלנו.
  4. לתוך מעבד המזון (מבלי לשטוף אותו) מכניסים את הבצל, שיני השום והפטרוזיליה. מעבדים עד שהירקות נקצצים היטב ומכניסים את התערובת לקערה עם הדגים הטחונים.
  5. מוסיפים ביצים, קמח מצה, שמן זית ותבלינים ולשים היטב את התערובת עד שהיא מתאחדת. שימו לב שלתערובת לוקח קצת זמן עד שהביצים נטמעות בה, כך שאל תמהרו להוסיף עוד קמח מצה. אם התערובת נראית לכם רכה מדי אלא תמשיכו בלישה. אם בתום הלישה התערובת עדיין נראית מעט רכה, ניתן להוסיף עוד קצת קמח מצה.
    תמונה של טבילת קציצה בשומשום לבן ושחור
    תמונה של קציצות טבולות בשומשום לבן ושחור לפני הטיגון
  6. את התערובת מכניסים למקרר לשעה. כך ייספגו כל הטעמים זה בזה והתערובת תתמצק יותר ותהיה מוכנה לטיגון.
  7. מחממים במחבת עמוקה ורחבה שמן בעומק של כ 2-3 ס"מ.
  8. יוצרים מהתערובת כדורים בגודל של כדור פינג פונג ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית או על גבי משטח עבודה.
  9. מערבבים בצלחת עמוקה כמות שווה של שומשום לבן ושחור וטובלים בתערובת את הכדורים. מגלגלים אותם כך שיקבלו ציפוי מכל הכיוונים.
    מי שאינו אוכל קטניות בפסח יכול לגלגל את הכדורים בקמח מצה במקום בשומשום.
    תמונה של טיגון הקציצות בסיר
    תמונה של הקציצות המטוגנות בקערה
  10. מכניסים את הכדורים לשמן החם ומטגנים אותם עד שחלקם התחתון מזהיב ואז הופכים אותם לצד השני עד להזהבה גם שם.
  11. מתחילים באש גבוהה ומנמיכים מעט בכדי שהדגים ייעשו היטב מבפנים.
  12. שומרים את כדורי הדגים במקרר עד להגשה ומחממים שוב במיקרוגל או בתנור.

 

קרם חזרת ירוק

תמונה של קרם חזרת ירוק בקערה


החומרים:

  • 1.5 כוס מיונז (אפשר לייט)
  • 12 כפות חזרת מגורדת
  • 1/2 כוס שמנת לבישול על בסיס סויה
  • 1/2 כפית מלח
  • צרור קטן של פטרוזיליה

 

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון וטוחנים לתערובת חלקה ואחידה.
  2. שומרים במקרר עד להגשה.
  • ניתן להוסיף או להפחית בכמות החזרת בהתאם להעדפה.

תמונה של חזרת

תמונה של חזרת מגורדת

הרכבת המנה:

  1. נועצים בכל שיפוד כדור או שניים של קציצות דגים, מניחים בצלחת תלולית קטנה של קרם חזרת ועליה מניחים את השיפוד.
  2. מעטרים ברצועות דקיקות של גזר שניתן לקבל בעזרת קולפן ז'וליינים או קולפן תפוחי אדמה רגיל.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס