דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרוייקט ראש השנה יוצא לדרך עם מרק דלועים קטיפתי ואגוזי קשיו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למרק דלעת כתום קטיפתי עם קרם קוקוס ואגוזי קשיו

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

עוד לא הספקנו להבין איך זה קרה, והנה ראש השנה כבר מציץ לו מעבר לפינה. כן, כן. עוד לא סיימנו להתאושש מפסח וכבר נחת עלינו החופש הגדול, ובתוך כל סחרחרת ה-"אמא מה עושים היום", נדחיק עד כמה שנרחיק, לא נצליח להתעלם מהעובדה שהחג מתקרב אלינו בצעדי ענק. לא ירחק היום וכולנו נאמר שנה טובה בתחילת ובסיום כל משפט ובאמת נתכוון לזה. כי כל שנה כולנו באמת רק רוצים שיהיה יותר טוב, אבל השנה החג יוצא ממש צמוד לפתיחת שנת הלימודים כך שבתוך כל המולת החזרה לבית הספר יש צורך לחשוב, לתכנן, להזמין ולערוך קניות. איזה לחץ!
אני יכולה לגלות לכם, שסעודת ראש השנה היא האהובה עלי ביותר, וזאת משום שזה אולי החג היחידי שאין בו צורך להיצמד לסגנון מיוחד של תפריט. לא כמו פסח עם ענייני החמץ שלו או שבועות עם הגבינות, לא חנוכה עם הסופגניות והלביבות ולא פירות יבשים בטו בשבט. בארוחת החג של ראש השנה אפשר פשוט להתפרע ולהכין כל תפריט שיתחשק לנו. אין חוקים ואין כללים. יש רק חובה אחת – הכל חייב להיות טעים. ואם אפשר אז טעים וקל להכנה.

תמונה של תפוח ודבש

בעקבות ההצלחה ההיסטרית של פרוייקט פסח, והמשובים החיוביים שלכם, החלטתי שוב להרים את הכפפה ולצאת בפרוייקט דומה גם עכשיו לקראת ראש השנה.
מה זה אומר? זה אומר שהחל מהיום ובמשך השבועות הקרובים, יעלו כאן בבלוג מתכונים נפלאים אשר ירכיבו את ארוחת החג, הכוללים – מרק, מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח.
בהמשך, ומספיק זמן מראש, תקבלו רשימת קניות ולוח זמנים מדוייק של הכנת כל המנות כולל הוראות מפורטות לגבי הכנות מוקדמות מאורגנות לפי תאריכים.
כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ואני מבטיחה לכם שלא תאמינו כמה קלה היתה העבודה ואילו מאכלים נפלאים הוצאתם תחת ידכם מבלי להרגיש. והנה, כבר היום ניתנת יריית הפתיחה עם המרק שיפתח את הארוחה.
קבלו אותו:

מרק דלועים קטיפתי עם אגוזי קשיו

מרק כתום ויפהפה עם מרכיב סודי שהאורחים לא יצליחו לנחש

תמונה של המרק בקערה

החומרים: (לכמות של 10 איש לפחות)

  • 4 שיני שום כתוש
  • 1 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 1 קילו דלעת קלופה
  • 2 יחידות דלעת ערמונים קלופות ונטולות גרעינים
  • 2 גזרים גדולים קלופים
  • 1 מנגו קלוף ללא הגרעין (המרכיב הסודי. אמרתי לכם שאני בהתקף מנגו-מאניה)
  • 2 כפות אבקת מרק בטעם עוף מחומרים טבעיים
  • 3/4 כוס קרם קוקוס
  • 100 גרם אגוזי קשיו טבעיים (לא מומלחים ולא קלויים)
  • צרור כוסברה
  • שמן קנולה
  • מים רותחים
  • חצי כפית פלפל צ'ילי
  • מלח

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות והמנגו הקלופים לחתיכות גדולות.
  2. בסיר גדול מחממים מעט שמן ומטגנים כחצי דקה את השום והג'ינגר.
  3. מוסיפים את הירקות ואת המנגו, ממלאים במים עד לגובה 3/4 הסיר ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת המרק ומבשלים על אש בינונית עם מכסה סגור כחצי שעה עד לריכוך הירקות.
  4. מעבירים את הירקות ואת מקצת הנוזלים לקערה וטוחנים עם בלנדר מוט. מוסיפים כל פעם מעט מהנוזלים תוך כדי טחינה עד לקבלת מרקם קטיפתי שהוא לא סמיך מדי ולא דליל מדי.
    קולאז' תמונות של המצרכים להכנת המרק
  5. עכשיו, כשהגענו למרקם הרצוי ניתן להיפטר מיתרת הנוזלים באם נשארו.
    מחזירים לסיר את המרק הטחון ומוסיפים את קרם הקוקוס.
  6. מביאים שוב לרתיחה ומכבים את האש.
    המרק בשיאו לאחר שהוא מצטנן בטמפרטורת החדר כשעה, וטעים עוד יותר לאחר יום במקרר.


לקראת ההגשה:

  1. קולים במחבת נון סטיק את אגוזי הקשיו עם כפית שמן וקוצצים את הכוסברה.
  2. יוצקים את המרק לצלחת ומעטרים במעט אגוזי קשיו וכוסברה, שעושים עבודה כפולה: גם משווים למרק מראה יפיפה ואלגנטי, וגם משתלבים מעולה בטעמו לאחר הערבוב.

תמונה של מרק בקערה

אז… יצאנו לדרך. אתם מוזמנים להכין כבר השבוע את המרק לטעימת מבחן ולספר לי איך היה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס