מתכון לפרגיות קריספי ממולאות באורז ועשבי תיבול לראש השנה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרגיות בציפוי קריספי ממולאות באורז ועשבי תיבול

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לפרגיות לראש השנה ממולאות באורז ועשבי תיבול בתנור

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 10

מאת: דפני פתיחה

קצת קשה להאמין עד כמה שהזמן עובר מהר. הימים כמו חומקים מבין האצבעות והנה ראש השנה כבר שוב מתקרב אלינו בצעדים גדולים ומאחוריו כל שלל חגי תשרי, מה שאומר שהגיע הזמן להיערך עם מתכונים חדשים וחמים מהתנור, ויפה שעה אחת קודם.

לפיכך, החל מהיום ועד לתום תקופת החגים יעלו כאן המתכונים הטובים ביותר שיהפכו את שולחן החג שלכם לטעים ויפה במיוחד: מנות ראשונות, עיקריות, סלטים, תוספות, וכמובן קינוחים ששום חג לא שלם בלעדיהם, וזאת תוך הקפדה על מנות שלא תהיינה רק מרהיבות, אלא גם קלות להכנה ומותאמות לאירוח רב משתתפים.

ונתחיל עם פרגיות ממולאות באורז ועשבי תיבול שמגיעות עם ציפוי קריספי במיוחד לצד רוטב פטריות נוסטלגי, שאפשר להגיש גם כמנה ראשונה וגם כעיקרית, ושרק נראות כאילו יצאו ממסעדת גורמה, אבל בעצם כל כך פשוטות להכנה, ומשלבות בצורה מושלמת את הישן והחדש. בדיוק כמו שאנחנו אוהבים!

 

תמונה של פרגיות בציפוי קריספי ממולאות באורז ועשבי תיבול

אז מה צריך שיהיה בבית?

לפרגיות הממולאות:

  • 10 נתחים של פרגיות משוטחות לסטייקים
  • 1 כוס אורז עגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 בצל גדול
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • פירורי לחם
  • קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • מעט שמן לטיגון
  • שמן זית להזלפה
  • כורכום
  • שום גבישי
  • מלח

לרוטב פטריות:

  • כ-10 פטריות שמפיניון טריות
  • 2 כוסות מים
  • 1 כף אבקת מרק פטריות
  • 2 כפות קורנפלור
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שום גבישי
  • מלח

הוראות הכנה:

מתחילים להכין את המלית:

  1. קוצצים את הבצל, ומטגנים אותו במעט שמן עד להזהבה.
  2. מוסיפים את עשבי התיבול, מערבבים ומוסיפים את האורז, את הכורכום ומעט מלח.
  3. מטגנים כשתי דקות תוך ערבוב, ומוסיפים את המים הרותחים. מביאים לרתיחה מחודשת, טועמים ומוסיפים עוד קצת מלח באם צריך.
  4. מעבירים את הסיר לאש קטנה ומבשלים תחת מכסה במשך 20 דקות. מערבבים ומשאירים את האורז תחת המכסה הסגור עוד רבע שעה. מעבירים לצלחת עמוקה ומצננים מעט את האורז בטמפרטורת החדר כך שיהיה נעים למגע.
  5. שוטפים ומייבשים את הפרגיות.
  6. מכינים על משטח העבודה: צלחת עם קמח, צלחת עם פירורי לחם, וצלחת עמוקה עם שתי ביצים טרופות שמתבלים במלח, בחצי כפית כורכום, ובחצי כפית אבקת שום.
  7. מניחים נייר אפיה על השיש, ומניחים עליו נתח של פרגית.
  8. מניחים מעט מהמלית על הקצה שקרוב אלינו, ומגלגלים לגליל.
  9. טובלים בקמח, בביצה הטרופה ובפירורי הלחם, ומניחים בתבנית התנור המרופדת בנייר אפייה.
  10. חוזרים על הפעולה עם כל הפרגיות, מזליפים עליהן שמן זית בנדיבות ואופים בתנור בחום של 180 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה.
  11. בודקים על ידי חיתוך במרכז אחת המנות, שהבשר הלבין היטב מכל הכיוונים, ומוציאים מהתנור. במידה ויש צורך אופים עוד כמה דקות עד לאפייה מלאה.

תמונה של פרגיות בציפוי קריספי ממולאות באורז ועשבי תיבול

מכינים את רוטב הפטריות:

  1. שוטפים ומייבשים את הפטריות, וחותכים אותן לפרוסות דקות.
  2. מטגנים במעט שמן ומוסיפים את המים ואת התבלינים, ומביאים לרתיחה.
  3. מניחים את אבקת הפטריות ואת הקורנפלור בקערית קטנה ומוסיפים רבע כוס מים קרים.
  4. מערבבים היטב עד להמסה ומוסיפים את התערובת לסיר.
  5. מביאים שוב לרתיחה ומערבבים עד להסמכת הרוטב, ומכבים את האש.
  6. אפשר להניח את כל הפרגיות המטוגנות בקערת הגשה שמניחים במרכז השולחן, אך להגשה מפונפנת יותר פורסים את נתחי הפרגיות לפרוסות, מניחים בצלחת נאה, ומגישים לכל סועד לצד קערית רוטב קטנה.

 

תמונה של הפרגיות הממולאות מוגשות בצלחת לצד קערת רוטב פטריות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס