דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פרגיות בטריאקי ופירות יבשים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לטו"ו בשבט: פרגיות בטריאקי עם פירות יבשים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 5

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

ט"ו בשבט הוא הזדמנות נהדרת להכין ארוחות הכוללות את שפע הפירות המיובשים שמציע לנו החג, והפעם נתענג על מחבת לוהטת של קוביות פרגיות מתובלות ברוטב של טריאקי, כמו גם משמשים, תאנים ואגוזים, שביחד מייצרים מנה נפלאה שמכינים בקלי קלות.

כחלק מהמרכיבים נשתמש גם בלקט עשבי תיבול ריחניים שיעשירו את המנה בניחוחות וטעמים, כשלכם נותר רק להחליט האם להכין אותה לארוחת החג או שלשמור את המתכון ולנצל את הפירות המיובשים שנשארים בבית לאחריו.

כמובן שניתן גם להוסיף או להחסיר סוגים שונים של פירות מיובשים כאוות נפשכם, אך מה שלא יהיה, התוצאה המתקבלת תהיה בטעם מתקתק ונפלא, שלצד אורז לבן פשוט מחסלים עד הפירור האחרון תוך ליקוק אצבעות נמרץ.

מחבת עם פרגיות

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 קילו פרגיות חתוכות לקוביות
1 בצל
2 שיני שום כתושות
200 גרם משמשים מיובשים
200 גרם תאנים מיובשים
50 גרם אגוזי מלך
1/2 כוס רוטב טריאקי
1/4 כוס רוטב סויה
2 כפות דבש
מיקס תיבול לעוף ) רוזמרין, מרווה, קורנית)
1 כף שטוחה קורנפלור מהולה בתוך רבע כוס מים
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה לטיגון

עשבי תיבול ופירות יבשים

מכינים:

  1. חותכים את המשמשים ואת התאנים לקוביות קטנות.
  2. קוצצים את אגוזי המלך בצורה גסה.
  3. מחממים מעט שמן במחבת רחבה ועמוקה, ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  4. מוסיפים את שיני השום הכתושות ומערבבים.
  5. מכניסים את קוביות הפרגיות ומטגנים עד שהן מלבינות.
    פרגיות ועשבי תיבול
  6. מוסיפים את הפירות היבשים, את הטריאקי, הסויה והדבש, ומתבלים במלח ופלפל.
  7. מנתקים מהגבעולים ומוסיפים מספר עלי מרווה, כף עלי רוזמרין ועוד כפית של עלי קורנית.
  8. מנמיכים את האש, סוגרים מכסה ומבשלים יחד 15 דקות, תוך ערבוב מדי פעם.
  9. מוסיפים את הקורנפלור המומס במים, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות נוספות תוך ערבוב. התהליך הזה "מדביק" את כל הרוטב לנתחי הפרגיות ומצפה אותן.
    פרגיות ואורז

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

שרפתם סיר? אל דאגה!

טיפ גאוני לניקוי סיר שרוף מבפנים

מלאו את הסיר במים, הוסיפו כף אבקת כביסה והרתיחו למשך 10 דקות. לאחר מכן כל השרוף יירד בקלילות ובלי צורך בשפשופים.

לפני שאתם עושים ספונג'ה

טיפ חשוב שימנע עוגמת נפש בהמשך

מתלבטים אם חומר לניקוי רצפות מתאים סוג הרצפה שיש לכם בבית? קראו היטב את המרכיבים ואת הוראות הדילול והשימוש.