פסטה וקציצות בסיר אחד
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה וקציצות בסיר אחד

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: סיר משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

שוברים את הראש בניסיון למצוא רעיון לארוחת צהרים מהירה וטעימה שמכינים בסיר אחד? מצאתם! ועוד אחת כזו שמכילה בתוכה את כל אבות המזון, כולל ירקות שאנו מחביאים בתוך הקציצות, כך שגם הסרבנים הקטנים יקבלו את כל הדרוש להם בארוחה.

את הפסטה והקציצות הללו אפשר להכין מראש או ממש רגע לפני שכולם מגיעים הביתה, ועוד לפני שתפסיקו להגיד 'איטליה', הסיר כבר יעמוד על הכיריים כשהוא גדוש ומלא בארוחה חמה ומלאה, אשר מדיפה ניחוחות נפלאים.

אני באופן אישי לא מכירה מישהו שיתנגד לצלחת גדושה של פסטה וקציצות, כך שמדובר ביופי של פתרון מהיר ומשביע גם לגדולים וגם לקטנים.

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 חבילה פסטה מכל סוג שרוצים

לקציצות:

500 גרם בשר בקר טחון
1 גזר קלוף ומגורד
1 קישוא מגורד עם הקליפה
1 בצל קטן קלוף ומגורד
1 שן שום כתושה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס כוסברה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
2 ביצים
1 כף שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף אבקת שום
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח ופלפל לפי הטעם

לרוטב:

200 גרם עגבניות מרוסקות מקופסא
100 גרם רסק עגבניות
1 כף אבקת שום
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
מלח ופלפל לפי הטעם
4 כוסות מים
1 כף שמן זית

מכינים:

  1. מכניסים לקערה גדולה את כל חומרי הקציצות, ולשים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכניסים לסיר את כל חומרי הרוטב, ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, ויוצרים מתערובת הבשר קציצות, אותן מכניסים לתוך הרוטב המבעבע.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות עד שהקציצות מתקשות.
  5. מוסיפים לסיר את הפסטה. במידה ובחרתם בפסטה ארוכה, אז שוברים את המקלות לחצי.
  6. מכסים בעדינות את הפסטה ברוטב, מכסים שוב את הסיר במכסה, ומבשלים יחד במשך 20 דקות.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס