מתכון פסטה בולונז בסיר אחד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה בולונז בסיר אחד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לספגטי בולונז

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 40 דקות
  • מספר מנות: סיר פסטה ובשר

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

אם עד היום חשבתם שלהכין פסטה ברוטב בולונז היתה משימה מייגעת הכוללת מספר לא מבוטל של סירים, מסננת, ובאופן כללי בלגן אטומי במטבח שבסופו יחכו בכיור ערימות של כלים, חובה עליכם להתוודע למתכון הזה שבו מכינים את המנה האהובה הזו בסיר אחד, וללא כל צורך בבישול מוקדם של הפסטה.

בשיטה הזו אפשר לתקתק ארוחת צהריים בשיא המהירות והקלילות, ובתוך זמן קצר יחכה לכם על הכיריים סיר משפחתי המעלה ניחוחות מגרים ובעל טעמים נפלאים שפשוט אי אפשר יהיה להפסיק לזלול.

הרוטב שמתקבל בשיטה הזו הוא גם בעל מרקם שונה מרוטב הפסטה הרגיל, שכן הוא סופג אליו את העמילנים של הפסטה אשר מסמיכים אותו והופכים אותו לעשיר יותר ובעל נוכחות, וכל זה במהירות של הכנת סיר אורז לבן פשוט.

סיר פסטה וצלחת

אז מה צריך שיהיה בבית?

400 גרם פסטה קזרצ'ה (או כל פסטה אחרת)
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל
1 שן שום
200 גרם רסק עגבניות
4 כוסות מים
פפריקה מתוקה
אבקת שום
מלח ופלפל
מעט שמן קנולה לטיגון
5 עלי בזיליקום טריים (לא חובה)

חומרים לפסטה

מכינים:

  1. מחממים מעט שמן קנולה בסיר, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  2. מוסיפים את שן השום ומערבבים.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון.
  4. מתבלים במלח ובפפריקה מתוקה ומטגנים עד שהבשר נסגר.
  5. מוסיפים לסיר את הפסטה (הלא מבושלת), את רסק העגבניות, את הבזיליקום ואת המים.
    סיר פסטה
  6. מתבלים בכף פפריקה, כפית אבקת שום, מלח ופלפל.
  7. מביאים לרתיחה.
  8. מעבירים לאש הנמוכה ביותר ומכסים במכסה.
  9. מבשלים חצי שעה שבאמצעה רצוי לערבב את תכולת הסיר פעם אחת.
  10. מגישים חם.
    סיר וצלחת פסטה

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס