נגיסי מק אנד צ'יז, מסקרפונה ופסטה 3 גבינות | מתכון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

פסטה אחת - שלושה מתכונים נפלאים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ל3 סוגי פסטות - נגיסי מק אנד צ'יז, מסקרפונה ופסטה 3 גבינות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 10-15 דקות למתכון
  • מספר מנות: משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חג השבועות הוא ללא ספק החג האהוב עלי בשנה. משהו בפריחה המתחדשת ובשולחן הערוך לבן, מבשר לי תמיד טובות, וכבר ימים ארוכים לפניו אני עומלת על התפריט לארוחה, שרובו ככולו שופע מאכלי גבינות עשירים ומבעבעים.

שבועות מלא השראה ב"שופרסל" עומד השנה בסימן - חומר גלם אחד - 3 מתכונים שונים - וגם אני שמחה למלא את חלקי ולשתף אתכם בפה מלא (פשטידה) בשלושה מתכונים נהדרים מבוססי פסטה, שיצרתי במיוחד לכבוד החג. מתכונים מרשימים ומפתיעים שיעשירו כל שולחן אירוח, יקצרו מחמאות מהסועדים, אך יחד עם זאת קלים ומהירים.

נגיסי מק אנד צ'יז חתוכים

לכל מתכון שידכתי את סוג הפסטה המתאים אליו ביותר, לטעמי, אבל כמובן שאתם יכולים גם להחליף ולשנות כראות עיניכם.

מוכנים? נתחיל!

נגיסי מק אנד צ'יז בצלחת ממבט עליון

נגיסי מק אנד צ'יז מטוגנים

ביס מושלם של נגיסים חלומיים, רכים מבפנים וקראנצ'יים מבחוץ.

את המנה הזו רצוי להתחיל להכין ערב קודם, שכן היא זקוקה לשלב של מנוחה במקרר, ולטגן למחרת. ניתן לשמור את הנגיסים המטוגנים במקרר ולחמם בתנור לפני ההגשה.

נגיסי מק אנד צ'יז ולידם פסטה בקופסא

החומרים:

500 גרם פסטה סטורטלי שופרסל
50 גרם חמאה
½ כוס קמח
4 כוסות חלב
1 כפית אבקת שום
מלח לפי הטעם
400 גרם גבינת צ'דר כתומה
4 ביצים טרופות מתובלות במלח וכפית אבקת שום
פירורי פנקו
שמן לטיגון

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ומסננים.
  2. מגרדים את גבינת הצ'דר בפומפייה או במעבד מזון עם דסקית פומפייה, מה שיהפוך את המשימה לקלה בהרבה.
  3. בסיר גדול ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת רביכה סמיכה.
  4. מוסיפים את החלב, אבקת השום והמלח, ומבשלים תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה למרקם של דייסה.
  5. מוסיפים את הגבינה המגורדת ומערבבים עד שהיא נמסה בתוך התערובת.
  6. מוסיפים לסיר את הפסטה המבושלת ומערבבים.
    פסטה מוקרמת בתוך תבנית אפייה
  7. יוצקים את תכולת הסיר לתבנית מלבנית, מרופדת בנייר אפייה, בגודל כ- 30*25 ס"מ, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר.
  8. מצננים במקרר במשך 8 שעות לפחות לפני שעוברים לשלב הבא.
  9. לאחר הצינון הופכים את התבנית עם התערובת שכבר התייצבה היטב, על משטח עבודה, כך שהחלק עם נייר האפייה הוא כלפי מעלה, ומסירים את נייר האפייה.
  10. חותכים לריבועים בגודל של 5*5 ס"מ.
  11. טובלים את הריבועים בביצה הטרופה המתובלת, ולאחר מכן מצפים היטב בפירורי הפנקו.
    נגיסי מק אנד צ'יז חתוכים בצלחת
  12. מחממים שמן בגובה של כ-3 ס"מ במחבת גדולה, ומביאים לטמפרטורת רתיחה.
  13. מניחים את ריבועי הפסטה בשמן, ומטגנים על חום בינוני מכל הצדדים עד להזהבה.

פסטה 3 גבינות בסיר אחד

כן, תשכחו כל מה שלמדתם על פסטה מוקרמת. כאן הכל מתבצע בסיר אחד, ללא לכלוך ובלאגן, והטעם? פשוט גן עדן!

המנה הזו כל כך מהירה שאפשר להכין אותה ממש בסמוך לארוחה ולהגיש כשהיא חמה ומבעבעת.

פסטה מוקרמת בתוך קערה לבנה

החומרים:

500 גרם פסטה פנה ריגטה שופרסל
1 ליטר חלב
1 כפית גדושה אבקת שום
1 כפית שטוחה מלח
100 גרם שמנת לבישול
300 גרם גבינת גאודה מגורדת
200 גרם גבינת צ'דר לבנה מגורדת
100 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת 
100 גרם חמאה
עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

  1. יוצקים את החלב לסיר, מוסיפים אבקת שום ומלח, ומביאים לסף רתיחה.
  2. מוסיפים לחלב את הפסטה, ומבשלים עד לריכוך הפסטה, על אש בינונית נמוכה.
  3. לאחר שהפסטה רכה מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים.
  4. מוסיפים לסיר את החמאה והגבינות המגורדות, וממשיכים לבשל תוך ערבוב עד שכל הגבינות נמסות.
  5. מעבירים לכלי הגשה, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים מיד.
    מזלג מרים פסטה מוקרמת

פסטה קינמון ומסקרפונה

פסטה קינוח? כן! והיא טבולה בשמנת ושוקולד לבן, ומוגשת עם קראסט נהדר של אגוזים וקינמון. לא תאמינו עד שתטעמו.
פסטה מסקרפונה עם קינמון, שמנת ואגוזים מעל

החומרים:

500 גרם פסטה ספגטי שופרסל
500 מ"ל שמנת מתוקה (אפשר להקצפה ואפשר לבישול)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קינמון
100 גרם קוביות שוקולד לבן
2 כפות גבינת מסקרפונה

לקראסט אגוזים וקינמון:

100 גרם אגוזי מלך
½ כפית קינמון
1 כף סוכר חום

להגשה:

2-3 כפות גבינת מסקרפונה

מכינים:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות, ומסננים.
  2. יוצקים את השמנת המתוקה לסיר, מוסיפים את הקינמון ותמצית הווניל, ומביאים לסף רתיחה. מכבים את האש.
  3. מוסיפים את קוביות השוקולד הלבן, ומערבבים עד להמסה. 
  4. מוסיפים את הפסטה ואת גבינת המסקרפונה ומערבבים.
    פסטה מסקרפונה בקערה עם אגוזים וקינמון
  5. מכינים את קראסט האגוזים:
  6. קוצצים אגוזים וקולים אותם במחבת 1-2 דקות עד להזהבה.
  7. מעבירים לצלחת עמוקה, מוסיפים את הקינמון ואת הסוכר החום ומערבבים.
  8. מערבבים שוב את הפסטה שבסיר, ומעבירים אותה לצלחת הגשה.
  9. מפזרים על המנה את הקראסט, ומוסיפים כמה כפות של גבינת מסקרפונה, שישמשו כ"עננים" קטנים וטעימים.

חג שמח!

שולחן ועליו נגיסי מק אנד צ'יז, פסטה מוקרמת ופסטה מסקרפונה

 

 

לעוד מתכונים לשבועות,לחצו כאן

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס